Цветан Цветанов брои 43 бона за училището на дъщеря си!

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

  Цветан Цветанов плаща по 43 хил. лева годишна такса за Англо-американското училище в Панчарево. Там е записана да учи голямата му дъщеря Гергана. Школото е едно от най-скъпите в страната. Това поставя на дневен ред въпроса откъде държавен служител, какъвто през последното десетилетие е бившият вицепремиер, намира такава огромна сума за образованието на дъщеря си.

Годишната заплата на Цветанов не е достатъчна да покрие разходите по обучението на Гергана, сочат елементарните изчисления. Очевидно клиентът на прокуратурата отново е опрял до прословутите си тъст и тъща. Именно тях наклепа в началото на управлението на ГЕРБ, за да обясни доходите си, чрез които се сдоби с 6 апартамента в престижен столичен
квартал.

 

Славея Флорова (вляво) и Гергана са неразделни
Славея Флорова (вляво) и Гергана са неразделни

Англо-американското училище е едно и от най-труднодостъпните у нас. То се води към посолството на САЩ. Охранява се особено старателно. Постоянно около него кръжат полицейски патрулки, а входната врата е преградена с огромна бариера и е опасана с многобройни камери с висока разделителна способност. Постоянно влизат черни лимузини с дипломатически номера.

Това е нормално, защото с предимство да учат в елитното учебно заведение са децата на дипломатите от Американското и от Британското посолство и свързаните с тях институции. Според условията за постъпване в школото на второ място с предимство са всички останали американски и британски граждани, които пребивават в София.

След тях на опашката са служителите на дипломатическите представителства в България. После идва редът на представителите на чуждестранния бизнес и чужденците, които работят в български фирми. Ако останат свободни места, се предлага прием и на българчета. Именно затова е озадачаващо как Гергана Цветанова се е Цветан Цветановнаместила в училището. По непотвърдена информация лично татко Цецо се е свързал с представител на американските разузнавателни служби, за да уреди детето. Какъв ангажимент е поел срещу това, е въпрос на допълнително проучване. От тук нататък Гергана е с отворени врати към най-авторитетните университети в Щатите и Великобритания. При всички положения тя ще бъде далеч по-образована от от тате. За него с присмех се говори, че единственият изпит с глава, който е издържал във ВИФ „Георги Димитров“, е челна стойка.

Гери сама е настоявала да се върне в България от чужбина, където досега учеше. Тя имала желание да бъде близко до най-добрата си приятелка Славея Флорова – дъщеря на скандалния бивш шеф на НСБОП Станимир Флоров, който също е разследван за ред престъпления по време на управлението на ГЕРБ. Дъщерите на силоваците са неразделни, ходят заедно по партита и се забавляват по общи почивки. През лятото заедно изкараха летуване в Гърция.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *