Топ ресторантьорът Пепи Лашов дължи 2 милиона на банките!

Пепи Лашов

Известният столичен ресторантьор Пепи Лашов, който само допреди 2-3 години бе горд собственик на над 50 топ заведения в София и по морето, фалира безславно.

Познати на някогашният бос на чалга кръчмите „Найт клуб“ разкриват пред журналисти, че Лашов е напът да остане и без жилище, тъй като банка е предявила претенции към къщата му заради необслужени кредити от близо 2 милиона лева. Други финансови институции също притискат Пепи Лашов, според различни данни именитият ресторантьор дължи общо близо 3 милиона лева.

Неотдавна Лашов прехвърлил окончателно собствеността си върху ресторант „Кумбаре“ в центъра на София на бизнесмена Стефан Шарлопов, тъй като му дължал огромна сума. Така баровецът днес стопанисва едно-единствено заведение – ресторант край Разлог, който в интерес на истината се радва на добра клиентела.

Финансовото пропадане на Пепи Лашов стартира в средата на 2009 г., когато ресторантьорът продаде собствеността си в чалга заведенията „Найт клуб“ и сдаде лъскавия „Буда бар“ в центъра на София на Петко Димитров. В този момент Лашов контролираше дискотеки, барове и ресторанти в почти цяла България – София, Банско, Боровец, Несебър, които обаче започнаха да затварят врати едно след друго. Тогава мнозина си обясни ха ударното закриване на обекти с финансовата криза и даже похвалиха Лашов за далновидността му.

Оказа се обаче, че баровецът е закрил заведенията си поради липса на свежи пари.

Мнозина приятели на Лашов са на мнение, че ресторантьорът дължи фалита си на своя близък приятел Христо Сираков, който го подвел с недалновидна бизнес инвестиция. Отвориха търговски център за луксозни дрехи край Казичене – що за глупава инвестиция е това? Пепи Лашов профука всичките си спестявания за МОЛ-а на „Околовръстен път“, освен това купи дрехи и часовници за баснословна сума, които още си стоят непродадени в бутика му“, обсъждат гръмкия фалит на баровеца столични клюкари.

Звездата на Пепи Лашов изгря в средата на 90-те, когато стана част от приятелската компания на висаджийския бос Георги Илиев. Дълги години той управляваше заведенията на Главния в Слънчев бряг и в София, а след екзекуцията на боса на ВИС-2 обектите преминаха в негово владение. В свои интервюта пред различни медии Лашов отрича да се е възползвал от убийството на Георги Илиев и твърди, че е откупил заведенията от вдовицата Мая Илиева, с която още поддържал близки отношения.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *