Супер далавера на Лупи с ЦСКА

Александър Томов - Лупи
Александър Томов – Лупи

  Всички се питат какво търси Александър Томов – Лупи в ЦСКА, като там не остана нищо за завличане. До журналисти обаче достигнаха смайващи подробности за истинската далавера, която Сашо Апашо гласи на „Армията“. Целта на бившия вицепремиер била пак да докопа „Кремиковци“. Само че този път не с парите на индиеца Прамод Митал, а с милионите на британска металургична компания.

Цяла седмица Лупи и ортаците му тръбяха, че в София пристига прочутият английски бос на ЦСКА Лоурънс Дейвис. Той, заедно с Томов, стои зад офшорката „Лира Инвестмънт“, която получи акциите на футболния клуб от предишните босове Димитър Борисов – Митьо Гърнето и Иво Иванов – Праховеца.

"Кремиковци"
„Кремиковци“

Говори се, че Дейвис не е нищо друго освен сват на Томов. Според мълвата синът му е женен за щерката на Апашо Дейвис бил същият играч като Лупи, разправят още от обкръжението на бившия вицепремиер.

Двамата замислили следната далавера – да станат посредници в продажбата на „Кремиковци“ на известна компания от Великобритания. Най-вероятно става въпрос за „Стемкор“, която работеше с металургичния гигант от София допреди 6 години, когато директор на „Кремиковци“ беше именно Томов. Тогава комбинатът натрупа дълг към нея между 40 и 68 млн. долара, а след това бе обявен в несъстоятелност. В момента „Кремиковци“ си търси нов купувач, като цената е около 220 млн. евро.

Лупи и сватът му обаче уверили англичаните, че са печени в преговорите, и ще свалят най-малко до 180 млн. Срещу това Сашо Апашо и Дейвис се наканили да цапардосат поне 5% комисиона и да излязат с 9 млн. напред от сделката.

Сватът Лоурънс Дейвис разбира само от пури
Сватът Лоурънс Дейвис разбира само от пури

Освен това „Стемкор“ трябвало да се задължи да спонсорира ЦСКА с поне 5 млн. евро на сезон.

„Мераците са англичаните да дават парите, а Сашо и Лоурънс да ги харчат коментират на „Армията“. Томов и ортакът му обаче се нуждаели от легитимност и излъскан имидж, затова решили първо да поемат ЦСКА.

„Лупи има голяма нужда да се бие в гърдите, че води инвеститори и че е футболен меценат. Делото срещу него за източване на „Кремиковци“ предстои да се гледа на втора инстанция, затова сега целта му е да трупа актив“, казаха пред журналисти запознати със съдебните патила на Сашо Апашо.

На първата инстанция Темида вече го одруса с 9 години за присвояване заедно с други лица на над 36 млн. лв.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *