Стопират местенето на министерства и агенции в провинцията!

Агенция митници засега остава в София

Началникът на  митницата Генерал-майор Ваньо Танов подкрепи служителите си и също се изказа против местенето на митническите чиновници в Русе. Според Танев местенето трябва да бъде аргументирано, а не да е плод на емоции.

Така или иначе преместването на митниците в Русе, планирано от  Симеон Дянков за през  септември, няма да се случи в срок. Причина за забавянето е, че  сформираната работна група, която трябваше да обсъжда местенето на Агенция Митници, до сега не се е събирала нито веднъж. От агенцията признаха, че не са в час какво се случва.

Заради това, Анна Гочкова от инициативния комитет против реформата преместването на служители, заяви, че това прехвърляне няма как да стане.  Госпожа Гочкова дори предложи в работната група по преместването да се включат не само държавни представители, но и бизнесмени и синдикати.

В края на миналата седмица стана ясно, че  ще бъдат съкратени около  60 души от Централното управление на митниците.

Агенцията по рибарство

Но всички съкратени служители щели да бъдат преназначени по митниците из страната. Отменя се преместването и на Агенцията по рибарство, служителите на въпросната агенция също трябваше да стягат багажа си, но не за Русе, а за Бургас. Но така или иначе за тази рокада нямаше обявен срок, но и несъгласните с местенето чиновници не бързат да напускат агенцията.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/UNThJ9xESj8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *