Протеже на Андрей Иванов поема поста на министър Нона Караджова

Нона Караджова

  Протеже на бившия шеф на Столичната община Андрей Иванов се готви да оглави Министерството на околната среда и водите. Няколко зелени организации вече поискаха оставката на Нона Караджова и екипа й заради прикриването на огромни нарушения. С най-големи шансове да я замести засега се очертава съветничката от Столичната община Лорита Радева, твърдят източници от ГЕРБ.

Те разказват, че за целта емисари на Андрей Иванов се включили много активно в протестите на Зелените, които организираха митинги срещу ръководството на ековедомството. За бившия шеф на Столичната община било изключително важно да нареди свой човек на най-високата позиция в министерството заради огромните пари, които минават през него по Оперативна програма „Околна среда“.

Лорита Радева

В пресата вече бе писано, че друго от протежетата на Андрей Иванов – общинската съветничка Валя Чилова, вече стана директор на ВЕЦ-а на атомната електроцентрала край Козлодуй, без да разбира от енергетика. Сега усилията били концентрирани в изтласкването на Лорита Радева начело на екоминистерството.

Цялата й политическа кариера в ГЕРБ се свързва с опеката на Андрей Иванов.

Радева е родена в Долна Митрополия, а висшето си образование е получила в Беларуския политехнически институт в Минск. В ГЕРБ попада, след като преди това прави безуспешни опити да пробие в СДС и НДСВ, твърдят нейни познати.

Там бързо се нарежда сред най-доверените хора на Андрей Иванов, който по това време е шеф на столичната организация на ГЕРБ. Под неговото крило става не само съветник в столицата, но е издигната и за шеф на общинската комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори. Дори я спрягат за министър на екологията, но Бойко Борисов дава поста на Нона Караджова.

Любопитно е, че Лорита Радева участва и като експерт по изследователски програми на „Отворено общество“, което й осигурява допълнителна политическа подкрепа за евентуално министерско кресло.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *