Провалиха концерт на Енио Мориконе

Енио Мориконе
Енио Мориконе

Широко рекламираният концерт на легендарния композитор на филмова музика Енио Мориконе се оказа голям провал. Но не защото италианецът или оркестърът не бяха на ниво с изпълненията си, нито пък заради липсата на старание от страна на организаторите. Напротив, те бяха повече от перфектни! Разочарованието дойде заради грешния избор на зала.

Грехота бе грандиозен спектакъл с класически музиканти да се провежда в гигантската „Арена Армеец„, коментираха потресени меломани. Това не е някой уютен салон, а хамбар за спортни прояви или в краен случай за някое фолкшоу. Да гледаш точно там как култовият Мориконе размахва диригентската палка, е като да се наслаждаваш на концерт на Виенската филхармония, седнал на табуретка.

Концертът на Енио Мориконе можеше да мине далеч по-добре, ако се бе състоял в зала 1 на НДК
Концертът на Енио Мориконе можеше да мине далеч по-добре, ако се бе състоял в зала 1 на НДК

Впрочем седалките на „Арена Армеец“ са си точно с размерите на кухненски табуретки, с тази разлика, че имат и малки облегалки. Свиваш се в тях, стискаш си палтото и чантата и само ако имаш трета ръка пляскаш на артистите. А пък като отворят вратите, се молиш да не литнеш, защото става такова течение, че все едно в залата е влетял ураганът Катрина.

Далеч по-добре би било концерт като на Мориконе да бъде организиран в НДК, където седалките са кресла и където не пускат с чаша бира, уиски и вино в ръка. Да, зала 1 на Двореца на културата ще е тясна за 9-те хиляди меломани, които си бяха купили билети за Енио в „Арена Армеец“, но пък какво пречи в такива случаи да се направят две представления едно след друго?

Причината, разбира се, е финансова. Далеч по-доходоносно за организаторите е зрителите да бъдат наблъскани в гигантската зала, чийто комфорт е като на маршрутка. При средна цена на билетите от 100 лева, излиза, че оборотът от шоуто е близо 1 милион лева. Явно това е единствената причина този наистина красив концерт да се проведе там, а не където му е мястото – в НДК.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/NOYL6Hun9rs

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *