Политиците ни – като подплашено овче стадо сред протестиращи вълци!

  Протестите на населението, обхванали цялата страна, започнали като обществено-социални, и в ход прераснали и в политически, излъчиха очакваното от много години послание.

След половин век в състояние на задух изведнъж си поехме дъх и започнахме да дишаме. Усмивките ни, вкаменени двадесет и три години, се появиха отново по лицата. Действията на младото поколение, което считахме като политически парализирано, ни убедиха, че България няма да загине. Н. Хайтов вече ще почива в мир. Поведението на политиците, поставени пред дилемата за състоянието на държавата, е като на подплашено овче стадо сред вълци. От къде накъде обязденият и укротен от половин век български народ се изправя и дори ще ни търси сметка? Обвиненията, които взаимно си прехвърляха депутатите от различните партии и родната реч, която се лееше в парламентарната зала, трябва да ни бъде като червена лампичка. Внимание. Какви политици да избираме!

Главният диригент напусна играта. Достойнство или стратегия? Времето ще покаже. Ако Генерала беше окомплектовал екипа си от способни, чисти, необременени от миналото експерти в различни направления щеше да има силна армия. И дипломатично изпращаните послания отвън, а и по недипломатичните от вътрешността на страната щяха да бъдат разшифровани и анализирани правилно. Щяха да се предприемат действия за кръгова отбрана. Цялото население ги очаквахме и имахме готовност.

„Процесите в страна ви ме карат да се притеснявам“, Мигел Анхел Мартинес, вицепрезидент на ЕП от групата на прогресивния алианс. „България е дадена под съд в Люксембург за неспазване на правилата за защита на потребителите“, Марлене Холцнер, говорителка на комисаря по енергетика в ЕИК Гюнтер Йотингер. И други, и други, и други…

Безкомпромисно бе изявлението на Марси Рийс, посланичката на САЩ в България, директно отправено към премиера: „Наблюдаваме ви с голям интерес. Когото и да изберете за премиер, ще работим с него“. И го потвърдиха. Белият дом незабавно изпрати информация, че България остава един от най-сигурните партньори на САЩ.

В животинския свят има природен феър плей. В битка за стадото падналото животно не се напада. Само чакали и хиени не го спазват. Това им е в природата. Цял свят видя човешкия феър плей на някои неслучайни личности в страната ни. Група охранени елитни българи депутати като чакали налетяха на паднал и в безпомощно състояние младеж. Видяхме и една добре въоръжена хиена да минава покрай младеж, лежащ върху паветата, доведен до безпомощно състояние. Удари го без повод. С полицейска палка. По главата. Да го осакати за цял живот. А е тийнейджър? Видяхме и възрастен човек с чисто бяла хубава коса. Но преминал през „козметичните“ полицейски процедури, тя отразяваше вече наситен кървавочервен оттенък. Но всичко е било спокойно. По правилата!

В обществото витае въпросът: А сега накъде? Как накъде? Към прокуратурата. Всички личности, допринесли за сегашното статукво на държавата. Престъпления има. Документирани и материализирани. Виновни има – до доказване на противното!

Господин главен прокурор, България правова държава ли е?

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *