Плевнелиeв на път да подобри рекорда на Първанов за раздадени ордени!

Росен Плевнелиев награджава с отличие

В първото полугодие и двамата президенти са успели да накичат гърдите на 24 души с държавни отличия. Това разкри направеното от нас запитване до прессекретаря на президента.

24 са и отличията връчени от предишния президент Героги Първанов за първото полугодие на 2001 година. Бившият президент често бе упрекван от опозицията, че прекалено лесно раздава и кичи с ордени и че това раздаване прекалено лесно обезценява държавните отличия. Настоящите управници дори се бяха зарекли да бъдат по-стиснати и взискателни към хората, предлагани за награди. Бойко Борисов януари месец дори заяви, че орден „Стара планина“ трябвало да се съхрани като връх на ордените.

Георги Първанов даде последният си орден като Държавен глава на Ангел Марин

Той направи това изявление на заседание на Министерски Съвет и даже предизвика скандал с изказването, че ексвицепрезидента Ангел Марин не заслужавал високото отличие. Даже накара външния министър Николай Младенов да направи анализ на раздадените от Първанов ордени и препоръча на държавниците занапред да раздават ордени по-прецизно, а не „на кило“.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/39woe_frDbU

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *