Симеон Дянков: Бедността в България е мит!

Министър Симеон Дянков

Министър Дянков обеща да вдигне с 7 % пенсиите след Нова година, от своя страна профсъюзите ни заплашат с  „есенни бунтове на гладните“. До колко са прави това е друг въпрос, но положението с цените и доходите става доста горещо в най-жаркото лято от десет години насам.

Цените скачат ежедневно, инфлацията галопира без изгледи някой да спре този галоп.  Данните, публикувани от Националния статистически институт (НСИ) сочат, че от юли животът е поскъпнал с 1.5% – нещо нетипично за лятото, обикновенно през това време на годината цените се задържат и даже слизат надолу. Необузданият скок се дължи преди всичко на тока, водата, бензина, туристическите услуги и най-вече на скъпите храни. Даже у нас вчера бензинът счупи поредния рекорд – А 95 стигна 2.72 лева за литър. Статистиката отчита, че от 2011 г. животът ние поскъпнал средно с 3.1 поцента. Тази година най-потърпевш е семейният бюджет, понеже издръжката на къщата скача с 6.3% спрямо юни и с ужасните  10.3% в сравнение с юли 2011 г.

Под прага на бедност живеят 34 процента от домакинствата у нас

Това лято транспортът е с цели 3.6% по-скъп от миналото  лято. Но вчера Министърът на финансите Симеон Дянков нарече  обедняването на българите мит и побърза да се похвали, че с вдигането на пенсиите, българските пенсионери ще станат по-богати, отколкото в началото на управлението на ГЕРБ. Според него, вдигането на пенсиите със 7 % компенсира натрупаната инфлация, през последните три години.

пенсионер

От своя страна от КНСБ незабавно оспориха математиката на Дянков и обвиниха  Министъра на финансите, че лъже защото според тяхната сметка натрупаната инфлация вече надминава 10%. Кой всъщност е прав, могат да усетят хората по джоба си.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/QnLAr9_q3yA

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Симеон Дянков: Бедността в България е мит!"

  1. firebird   14.08.2012 at 12:14

    Не бих могла да окачествя по-друг начин ситуацията в БГ, освен като геноцид за голямо съжаление….

    Отговор
  2. Христо Долчинков   14.08.2012 at 20:27

    Дянков прасе….. жена ти се ебе…… а ти стоиш…….. и хуя ми държиш…..

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *