Нова вълна на безработица помита България в края на есента!

Бюрата по труда ще се препълнят с хора!

Който има работа да работи, който не, тежко му и горко, заявяват от браншовата камара.

Започването на работа през зимните месеци ще става все по-трудно и по-трудно, дори невъзможно, алармират браншовиците. В момента най-лесно може да се намери работа в столицата и Пловдив.

Краят на активния туристически сезон, ще се отрази най-лошо на работещите в сферата на услугите в Бургас и Варна. Данните от проведено проучване разкриват, че едва 16% от фирмите мислят да увеличат работната ръка през четвъртото тримесечие на годината.

Който има работа да работи, който не, тежко му и горко!

За сравнение, миналата година процентът на тези компании е бил 22%. За сметка на това се е увеличил процентът на фирмите, които планират съкращение през есента на персонала си.

Такива намерения е декларирала всяка десета фирма, но колко точно ще са съкратените никой не се наема да предвиди. Все пак най-лесно се намира работа в секторите застраховане, комуникации и бизнес услуги.

От своя страна, най-песимистичните прогнози са за ресторантите и хотелите, минната промишленост и земеделието. В последните сектори, работодателите, които ще съкращават хора, са доста повече от тези, на които им трябват кадри.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/AaaIvQYDjI8

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Нова вълна на безработица помита България в края на есента!"

  1. Елизабет   15.09.2012 at 17:40

    Като обявявате така сензационно такива крайни констатации , се разходете по МОЛ-ове, да видите колко е пълно.Това не е без пари .През седмицата от задръствания на коли ,от големи по големи , са навсякъде. Нали е скъп бензина и се протектира.Това ли е бедност ?

    Отговор
  2. Honos   15.09.2012 at 19:07

    Да, за съжаление, това е само една част от плана Ран-Ът, която работи безотказно……

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *