Неизпълнено! ГЕРБ няма да вдига вдовишките добавки!

Пак излъгаха пенсионерите!

Въпреки биенето в гърдите и сериозните, според тях, обещания, вдовците и вдовиците остават излъгани. Това се разбра, след като стана ясно, че управляващите няма да изпълнят поредното си обещание до края на мандата – вдовишката добавка към пенсията да се увеличи от 20% на 40%.

И догодина пенсионерите, надживели своя брачен партньор ще продължат да получават едва по 26.5% от пенсията на починалата половинка, вместо 30%, както бе обещано, че и записано в КСО.

Ето какво заяви най-слабият, според опозицията, досега социален министър по време на прехода, Тотю Младенов: „Повишаването на вдовишките добавки щяло да става чрез индексиране на полагаемата се пенсия на починалия съпруг с точност процент“.

пенсионери

Какво точно искаше да каже не стана ясно, но се разбра едно – това е поредното неизпълнено обещание на кабинета, които забрави за пенсионерите през миналите три години!

Но от друга страна, това, че ги забрави бе добре, защото за тези които се „сети“ – работещите в държавния и не само апарат, бе намалена заплатата или наложени допълнителни тежести, като косвени данъци.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/f4U_-L51dVg

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *