Народният лечител Зофия Шчербак отново ще може да помага на хората

Зофия Шчербак

  Полякинята Зофия Шчербак, която притежава званието „народен лечител“, отново ще бъде в полза на науката за изследване на необятните граници на биоенергията. Както през 90-те години тя получава персонална заповед от министъра на здравеопазването да бъдат изследвани възможностите й. Тогава се сформира комисия начело с топ онколога проф. Черноземски и се установява при експеримент с безнадеждно болни от софийската онкология, че са настъпили благоприятни промени в състоянието им.

Съвсем наскоро Зофия Шчербак подписа договор с професионални медици за съвместно сътрудничество. Така лекарите ще проследяват и контролират постиженията й при всеки излекуван пациент, независимо от заболяването.

Колкото и парадоксално да звучи за някои, самата лечителка е настоявала за подобно взаимодействие с класическата медицина. Според нея постиженията на надарените с необичайни дарби не трябва да се основават на слухове и преразкази, а на точна документалистика. „Фактите и документите са единственият ни начин да се защитим от зложелатели, а и да бъдем 100% полезни на обществото“, убедена е Зофия Шчербак, чиято дарба е научно доказана.

Проф. Иван Черноземски

Категоричният принцип на Шчербак да не работи на тъмно (както мнозина псевдолечители продължават да действат в средновековна тъма, включително и финансова), рязко разграничава феномени като нея от кохортата шарлатани, способни да изтръгнат и последната стотинка на объркани болни хора.

Не е тайна, че в отчаянието и лековерието си мнозина сънародници се опариха от псевдолечители. Протегнатата ръка към медицината превръща Зофия Шчербак едно от малките изключения.

7 години тя бе лишена от възможност за работа с пациенти, при все че удивителните й способности са потвърдени от водещи светила в медицината. Проблемът идваше от нескопосан и набързо приет Закон за здравето, чиято глава VI „Алтернативна медицина“ бе пълна с пропуски и парадокси.

Добрата новина е, че лечителката с уникална биоенергия отново ще може да помага на обречени и на желаещи да се лекуват по алтернативен път.

През тези 7 години Шчербак образува Сдружение на природолечителите в България, което не спира да алармира здравното министерство и парламента, че Европейският съюз е издал Резюлоция за приобщаване на лечители с дарба и познания в областта на алтернативната медицина. За ползата от феномените в областта на човешкото здраве се произнася и Световната здравна организация.

Десислава Атанасова

Сменят се няколко министъра на здравеопазването, но едва през този февруари се сформира работна група в МЗ, която се заема юридически да приложи изискванията на Европа,както и да острани досегашните законодателни пропуски.

Сдружение на природо-лечителите взема активно участие в работната група редом с представители на класическата медицина. Целта е да се осигури безопасно и ефективно лечение на пациента в единодействие на двете медицини – официална, и тази, от хилядолетния природен опит.

Изготвеният законопроект предвижда лечителите да преминат обучение по медицина, в противен случай – остават извън закона. Дори трябва да представят документ, че са психично здрави, както и документ за сключена трудова злополука.

В закона заляга и задължително проследяване на състоянието на лекуван от лечител от медик. Това е вид застраховка за болния, че не го лекуват слепешката, а лечителят получава сигурност в своята дейност. Нещо повече, пациентът е задължен да прави тези контролни изследвания.

Основен радетел за изготвяне на законопроекта е настоящият министър Десислава Атанасова. Още докато бе председател на здравната комисия в парламента, тя изисква от предишния министър да се подготвят съобразно европейските директиви промени в глава VI „Алтернативна медицина“ от Закона за здравето.

Здравната министърка застава зад обществената необходимост да се отсеят способните лечители от обикновените шарлатани, които неведнъж ставаха за смях в „Господари на ефира“, докато мнозина семейства пропищяваха от тях. Предвижда се строго наказателно преследване за лица, които се занимават с лечение, без да имат медицински познания и без да са сключили договор за проследяване от лекари.

„Може и да не се окажат много истинските лечители у нас, но по-добре да са няколко, но качествени“, заявяват от Сдружението на природолечителите в България, чийто председател е Шчербак.

От 15 август, Богородица (символично избрана дата), Зофия Шчербак отново приема, работейки в тясно сътрудничество с лекари, които чрез изследвания ще проследяват ефективността на провежданото от нея лечение. „Щастлива съм, че се осъществява моята мечта – работещ закон за неконвенционалната медицина, който много скоро ще се гласува в Народното събрание и който обективно ще служи на българския народ“, споделя Зофия Шчербак.

Лечителката живее в България от 25 години и не веднъж е смайвала официалната медицина с постижения, където „вече само Господ може да помогне“. Още тогава, когато не е било законово задължение, лечителката е изисквала от своите пациенти да си правят контролни изследвания, за да се регистрират постигнатите целебни успехи, а и те самите да се уверяват в настъпващите благоприятни промени.

Още сензации:

loading...

14 Отговора за "Народният лечител Зофия Шчербак отново ще може да помага на хората"

 1. Stanka   20.08.2012 at 22:12

  Много дълга статия, едва ли някой ще дочете докрай за медицинските изследвания. По- интересно беше да разберем за самия феномен Зофия Шчербак, а не толкова прекалено засуканите медицински подробности. То и закони този това рекъл, онзи онова не може да му се хване смисъла. По- сбито, основното къде е?

  Отговор
 2. Емил - бивш пациент на Зофия Шчербак   11.09.2012 at 14:40

  Преди осемнадесет години, през 1994г., Зофия Шчербак, заедно с рентгенолог от Онкологията в Дървеница, беше уличена в измама от столичен вестник. Хората, които я посещаваха във вила Живот на ул.Българска легия, разбираха от биоенерготерапевтката, че са носители на рак и че тя ще ги излекува за три месеца. За да ги увери в способностите си на диагностик, тя изпращаше хорицата за снимка в Онкологията при нейния приятел. /д-р рентгенолог в Онкологията/. Докторът им доказваше че са носители на рак, като им връчваше за доказателство фалшива рентгенова снимка. Така Зофия успешно разболяваше здрави хора и срещу хонорар от 6000 лева за три месеца ги лекуваше и \\\“талантливата\\\“Зофия не се нуждаеше от присъствието на пациентите, а от портрета им в цял ръст. След три месеца хората трябваше да посетят отново същия рентгенолог за да се убедят , че вече са здрави и излекувани от великата лечителка Зофия Шчербак. Но си намери майстора – една от нейните жертви реши да потърси и друго мнение , като си направи рентгенова снимка в 20 поликлиника. Пресата гръмна. Полякинята изчезна от вила Живот и се покри от гилдията.Явно,тя смята, че ние българите сме късопаметни и днес тя пак се пробва на екстрасенската сцена, дори наглостта и стига до там, че се е нагласила за главен експерт на истинските екстрасенси.Ето защо, на мадам шарлатанка са и нужни екипи от доктори, за да си прави отново далаверата чрез страданията на хората.

  Отговор
 3. марта   05.12.2013 at 20:16

  На тази Зофиа много и завиждат!!!!

  Отговор
 4. Добринка   05.12.2013 at 21:00

  само кокушкар и несретник може да направи такьв коментар

  Отговор
 5. ПЕШО   09.12.2013 at 20:40

  Зофи е ВЕЛИКА ДУША И ФЕНОМЕН!

  Отговор
 6. jack   08.05.2014 at 18:53

  Господин Емил ви сигупно сте влЮбен и отхвърлен-случва се,Зофия помогна на много бьлгари и сердечно И БЛАГОДАРИМ

  Отговор
 7. ANNA   08.05.2014 at 19:03

  ВЕЛИКОЛЕПНА СТАТИЯ ПОЗДРАВЛЕНИЯА

  Отговор
 8. ivan   09.05.2014 at 7:30

  Питам се ако се напище положителни мения за Зофия те се стриват Защо??????????????????????

  Отговор
 9. PRAVIST   07.07.2016 at 18:11

  Зофия е общественник и всяка клевета срещу нея ще носи своите последствия,

  Отговор
 10. Todor   07.07.2016 at 18:35

  gospodin wrach ili gledach a moje magiosnik,na vas vi prechat lichnosti kato Zofii,zashtoto tia se bori za dokazetelstva za da ne badat lagani hora ot takiva kato vas emil, koito v nasha strana ima na tonove, Zakona shte vi stignie i shte spre rabotata na izmamnici wrachi ,magiosnicite i niama da moje da puskate po niakoi lev na korumpiran chinovnik,nujno medicinski dokazatelstva.

  Отговор
 11. хРИСТО   07.07.2016 at 19:05

  Прав си Тодоре магиосници трабва да се забрани сас закон,дебели и грозни циганки измамнички .Зофи им стипила по мазола и вият като диви вилци,ДърЖАВА ТРАБВА ДА НАПРАВИ ЗАКОН И ДА КОНТРОЛИРА ТАКИВА КАТО ЕМИЛ И ЕМИЛИЯ КОИТО НЕ ХАРЕСВАТ ПОРЯДКИ,И НАБЕЖДАЖАТ ЧИСТИ ТАЛАНТЛИВИ ,МНОГО ДОБРЕ ЗНАИЕМ ПСИХИКАТА НА ИЗМАМНИК КАТО ТЕБ ЕМИЛКЕ.

  Отговор
 12. milena   08.07.2016 at 8:20

  такив като емил и станка ще определат лечители не доктори- парадоксално!!!!!!!

  Отговор
 13. milena   11.07.2016 at 10:51

  Гос.Ахчиски и вашата глудница е позпата като измамници ,които се представият за доктор от Англия,а сте само чистач готов за пари на всичко,както и глудницата.Такива изнудвачи като Ахчиски-ЕМИЛ -ЗАТВОР.В този свят Всичко се знае.

  Отговор
 14. здрако   28.07.2016 at 11:37

  TO CE ЗНАИЕ КОИ ЕМЛКА И ИВАН.ЖЪЛТА ПРЕСА ЖЛЪЧНИ НОВИНИ И КАТО ЧЕТЕШ МОЖЕ ДА ХВАНЕШ ЖЪЛТЕНИЦА.ПАЗЕТЕ СЕ!!!!!!!!!!!!!! КОИ ИМ ПЛАЩА ЗА ТЕЗИ БАЦИЛИ.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *