Зофия Шчербак

  Полякинята Зофия Шчербак, която притежава званието „народен лечител“, отново ще бъде в полза на науката за изследване на необятните граници на биоенергията. Както през 90-те години тя получава персонална заповед от министъра на здравеопазването да бъдат изследвани възможностите й. Тогава се сформира комисия начело с топ онколога проф. Черноземски и се установява при експеримент с безнадеждно болни от софийската онкология, че са настъпили благоприятни промени в състоянието им.

Съвсем наскоро Зофия Шчербак подписа договор с професионални медици за съвместно сътрудничество. Така лекарите ще проследяват и контролират постиженията й при всеки излекуван пациент, независимо от заболяването.

Колкото и парадоксално да звучи за някои, самата лечителка е настоявала за подобно взаимодействие с класическата медицина. Според нея постиженията на надарените с необичайни дарби не трябва да се основават на слухове и преразкази, а на точна документалистика. „Фактите и документите са единственият ни начин да се защитим от зложелатели, а и да бъдем 100% полезни на обществото“, убедена е Зофия Шчербак, чиято дарба е научно доказана.

Проф. Иван Черноземски

Категоричният принцип на Шчербак да не работи на тъмно (както мнозина псевдолечители продължават да действат в средновековна тъма, включително и финансова), рязко разграничава феномени като нея от кохортата шарлатани, способни да изтръгнат и последната стотинка на объркани болни хора.

Не е тайна, че в отчаянието и лековерието си мнозина сънародници се опариха от псевдолечители. Протегнатата ръка към медицината превръща Зофия Шчербак едно от малките изключения.

7 години тя бе лишена от възможност за работа с пациенти, при все че удивителните й способности са потвърдени от водещи светила в медицината. Проблемът идваше от нескопосан и набързо приет Закон за здравето, чиято глава VI „Алтернативна медицина“ бе пълна с пропуски и парадокси.

Добрата новина е, че лечителката с уникална биоенергия отново ще може да помага на обречени и на желаещи да се лекуват по алтернативен път.

През тези 7 години Шчербак образува Сдружение на природолечителите в България, което не спира да алармира здравното министерство и парламента, че Европейският съюз е издал Резюлоция за приобщаване на лечители с дарба и познания в областта на алтернативната медицина. За ползата от феномените в областта на човешкото здраве се произнася и Световната здравна организация.

Десислава Атанасова

Сменят се няколко министъра на здравеопазването, но едва през този февруари се сформира работна група в МЗ, която се заема юридически да приложи изискванията на Европа,както и да острани досегашните законодателни пропуски.

Сдружение на природо-лечителите взема активно участие в работната група редом с представители на класическата медицина. Целта е да се осигури безопасно и ефективно лечение на пациента в единодействие на двете медицини – официална, и тази, от хилядолетния природен опит.

Изготвеният законопроект предвижда лечителите да преминат обучение по медицина, в противен случай – остават извън закона. Дори трябва да представят документ, че са психично здрави, както и документ за сключена трудова злополука.

В закона заляга и задължително проследяване на състоянието на лекуван от лечител от медик. Това е вид застраховка за болния, че не го лекуват слепешката, а лечителят получава сигурност в своята дейност. Нещо повече, пациентът е задължен да прави тези контролни изследвания.

Основен радетел за изготвяне на законопроекта е настоящият министър Десислава Атанасова. Още докато бе председател на здравната комисия в парламента, тя изисква от предишния министър да се подготвят съобразно европейските директиви промени в глава VI „Алтернативна медицина“ от Закона за здравето.

Здравната министърка застава зад обществената необходимост да се отсеят способните лечители от обикновените шарлатани, които неведнъж ставаха за смях в „Господари на ефира“, докато мнозина семейства пропищяваха от тях. Предвижда се строго наказателно преследване за лица, които се занимават с лечение, без да имат медицински познания и без да са сключили договор за проследяване от лекари.

„Може и да не се окажат много истинските лечители у нас, но по-добре да са няколко, но качествени“, заявяват от Сдружението на природолечителите в България, чийто председател е Шчербак.

От 15 август, Богородица (символично избрана дата), Зофия Шчербак отново приема, работейки в тясно сътрудничество с лекари, които чрез изследвания ще проследяват ефективността на провежданото от нея лечение. „Щастлива съм, че се осъществява моята мечта – работещ закон за неконвенционалната медицина, който много скоро ще се гласува в Народното събрание и който обективно ще служи на българския народ“, споделя Зофия Шчербак.

Лечителката живее в България от 25 години и не веднъж е смайвала официалната медицина с постижения, където „вече само Господ може да помогне“. Още тогава, когато не е било законово задължение, лечителката е изисквала от своите пациенти да си правят контролни изследвания, за да се регистрират постигнатите целебни успехи, а и те самите да се уверяват в настъпващите благоприятни промени.

Още сензации:

загрузка...