Наглост! Яне Янев с незаконна охрана от НСО !!!

Яне Янев

  Националната служба за охрана (НСО), която е специализиран държавен орган за охрана на висши държавни служители, продължава да пази бившите депутати Яне Янев и Румен Петков в разрез с всякакви правила. След като двамата не получиха доверието на избирателите и вече не са народни представители, ангажиментите на НСО към тях по закон отпадат.

В нашия случай обаче става тъкмо обратното. И Янето, и Петков са с шофьори и бодигардове. Те им бяха дадени услужливо от правителството на ГЕРБ Румен Петков се придвижва с „Мерцедес“ и БМВ, а Янето ползва стар модел от 7-а серия на БМВ. Основанието, с което са им предоставени служебен автомобил и охрана, е информация за заплаха.

НСО

Липсата на закон за работата на НСО не задължава службата да проверява колко достоверна е подобна информация. Често подобни заплахи са изписани върху хвърчащ лист. Необходимо е само да заработят връзките и депутатът се урежда с автомобил.

Имайки предвид развинтената фантазия на Янето и близостта му до бившите управляващи, не е трудно да се разбере как борецът за ред, законност и справедливост източва парите на данъкоплатците.

По същата схема с автомобил и охрана се уреди и ексвътрешният министър Цветан Цветанов. Десетките гавази, които го пазят, струват на данъкоплатците стотици хиляди месечно, изчисляват служители от НСО. Според правилника на НСО право на охрана имат президентът, председателят на Народното събрание, министър-председателят и вицепрезидентът. Право на охрана и специализиран транспорт имат и председателите на Конституционния, Върховния касационен и Върховния административен съд, а така също и главният прокурор и омбудсманът. Депутат може да има охрана и да ползва автомобили на службата само когато има заплаха за сигурността му.

Решение за това взима комисия, в която влизат шефът на НСО ген. Тодор Коджейков (бивш охранител на премиера Бойко Борисов – бел. ред.), главният секретар на МВР Калин Георгиев и шефът на разузнаването ген. Драгомир Димитров.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *