МВР се въоръжи с водометки за 12.48 млн. лв. срещу бедняшките бунтове през зимата!

Калин Георгиев

 12,48 млн. лева ще платят българските данъкоплатци за чисто новите четири водометки, с които МВР се гласи да потушава бедняшките бунтове през зимата. Разкритието направи за висш служител от жандармерията, под чието командване ще бъдат машините.

Колите са купени по изричното настояване на вътрешния министър Цветан Цветанов и на главния секретар Калин Георгиев. Двамата са решили, че водометките са крайно необходими на управляващите при очертаващите се масови протести в държавата през зимата. Подобни добре оборудвани автомобили се ползват за потушаването на големи безредици. С такива машини разполагат службите на най-развитите страни в Европа, като Великобритания, Германия, Италия, Франция, Австрия, Холандия и Белгия. За предстоящи народни бунтове на няколко пъти предупреждаваше лидерът на европейските социалисти и председател на БСП Сергей Станишев. Той прогнозира, че народното недоволство е на ръба и зимата се очертава да е трудна за управляващите от ГЕРБ. Последните размени на удари между Станишев и Бойко Борисов само наливат масло в огъня.

С водометките разгонват демонстранти

Новите водометки струват по 1,6 милиона евро едната и са последен писък на автомобилната промишленост. Закупуването им идва във време, когато служителите на полицията, жандармерията и пожарната маршируват по улиците със стари обувки и имат нужда от подновяване на униформите.

Самите полицаи също недоволстват от разточителната политика на шефовете си и същевременно от крайното затягане на коланите спрямо служителите. Ченгетата се чувстват дълбоко излъгани от това, че нищо от предизборните обещания на днешните управници не е изпълнено. Вместо да бъдат индексирани заплатите на хората, които бдят за реда на улицата, парите отиват за канцеларските плъхове в министерството и регионалните дирекции на МВР. Цивилните на много места получават далеч повече от служителите, които реално се борят срещу престъпността. „Секретарки, машинописки и всякакви други чиновнички взимат по-големи заплати, което е унизително за момчетата. Ще продължим протестите, докато тези хора бъдат изритани от управлението на МВР“, заявиха хора от ръководството на полицейските синдикати.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *