Излагация! Люба Кулезич качи фенове на несъществуващия връх Оборище

Люба Кулезич
Люба Кулезич

  Водещата Люба Кулезич счупи всички географски рекорди, които през последните две години се опитват да поставят родните телевизии. В сутрешния блок на Нова ТВ бившата кинокритичка качи зрителите на несъществуващия все още връх Оборище. Името му бе произнесено театрално провлачено при несполучливия опит на Кулезич да реши в своя полза спора си с журналистката Нора Стоичкова.

57-годишната водеща реши да се справи със Стоичкова с дълги речи и лични нападки. Сблъсъкът бе на тема дали блокадата на университетите е най-добрата форма на протест. Кулезич бе поставена на място от опонентката си, която й обясни, че е гнусно млади хора да бъдат използвани за неясни политически

Нора Стоичкова запуши устата на Кулезич
Нора Стоичкова запуши устата на Кулезич

цели. В отговор приятелката на Цветан Цветанов ни в клин, ни в ръкав намеси името на бившия си шеф и благодетел Николай Бареков, както и „връх Оборище“.

Ние не се ангажираме да снабдяваме Любица с учебник по география на България за пети клас, където е обяснено, че Оборище е местност разположена в дълбоката и глуха долина на Панова река. Намира се на 12 километра северозападно от Панагюрище, в подножието на връх Писец, Същинска Средна гора. Името на местността се свързва с факта, че по време на кърджалийските набези околното население е криело там добитъка си като в естествен обор, защото е оградена отвсякъде с вековна букова гора. Тук между 14 и 16 април 1876 г., за сведение на Кулезич, представители на революционните комитети провеждат събрание за избухване на Априлското въстание.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Излагация! Люба Кулезич качи фенове на несъществуващия връх Оборище"

  1. 1   30.11.2022 at 14:22

    1

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *