Зам. министърът на правосъдието Пламен Георгиев ще конфискува имоти под контрола на Бойко

Пламен Георгиев

  Съотборникът на Бойко Борисов във футболните мачове Пламен Георгиев ще оглави комисията за конфискуване на имущество, придобито от престъпна дейност. Заместник-министърът на правосъдието вече е получил предложение да седне в шефското кресло. Очаква се до дни той да даде своето съгласие за това.

В Министерството на правосъдието Пламен Георгиев отговаря за затворите. Той беше назначен във ведомството на Диана Ковачева по личното настояване на премиера и минава за негов изключително доверен човек. Двамата са запалени футболисти и много често заедно играят мачове. Именно на терена премиерът спускал задачите за изпълнение на Пламен Георгиев в правосъдното министерство. Зам.-министърът получавал инструкции с кой от политическите противници

Бойко Борисов

на Борисов трябва да бъдат разчистени сметките и кой да бъде притиснат. Заповедите се давали на четири очи. Изпълнението им също се докладвало при пълна конфиденциалност на разговорите между Борисов и бившия прокурор. Анализатори коментират, че след като седне в шефския стол на комисията „Кушлев“, Пламен Георгиев ще продължи да изпълнява поръчките на Борисов за разправа с политическите му врагове.

Според запознати Пламен Георгиев е забелязан от премиера веднага след като ГЕРБ идва на власт. Той прави шеметна кариера в службата.

Само за три години се издига от редови обвинител в Софийска районна прокуратура до член на специализирани звена подпомагащи разследването към Върховната касационна прокуратура (ВКП). Предсрочно е повишен от Висшият съдебен съвет в ранг „прокурор в Апелативна прокуратура“, което автоматично вдига заплатата му с около 20%. Роденият през 1976 година възпитаник на правния факултет в Софийския университет печели симпатиите на премиера и като обвинител в градската прокуратура. В качеството си на прокурор той се явява по т.нар. дело „Малък Октопод“. В края януари 2011 г. обвиненията срещу групата „Октопод“ бяха редуцирани до данъчни измами и пране на пари и организиране на престъпна група, и то бе разделено на две – на „Голям и Малък Октопод“, както бе определен от адвокатите. „Малкият Октопод“ е за рекет и принуда. Обвинението по него бе изготвено през есента на 2011 г. след разследване продължило две години. Подсъдими по него са Алексей Петров, Марчело Джотолов, Кирил Топалов, Янко Попов, Антон Петров – Хамстера и експрокурорът Цеко Йорданов. Делото се разглежда от Софийски градски съд от месец декември 2011 г.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *