Заведенията се изпразниха от посетители, заради забраната за пушене!

празни заведения

Според ресторантьорите, посещенията в техните заведения са се сринали след пълната забрана за пушене на обществени места.

Те отчитат, че наполовина са им паднали оборотите на заведенията. А резултатите от тази мярка са плачевни, защото едва 3% от пушачите са изхвърлили тютюна след забраната за пушене на закрито.

Тези данни са само от 1 юни тази година, когато забраната влезе в сила. Докато за България спадът в оборотите е около 50 %, средно за Европа този спад е между 25 и 30%. Само в Германия се доближават до нас, като отбелязват и те намаляване наполовина на посетителите в заведенията.

Лошото е, че във време на криза така вместо да се създават нови работни места, се създават нови попълнения за бюрата по труда. Като тези бюра по труда са само условно наречени, а по-скоро изпълняват функцията на статистически бюра, само регистрирайки хората, без да са способни да им намерят работа или поне адекватно да ги консултират по трудово правни въпроси.

заведенията са празни

Статистиката е жестока – в България от десет заведения, две се затварят, поради финансови причини, породени от забраната на цигарите. Не е нормално в заведение от сто души клиенти, 80 да стоят навън, за да пушат! Затова ресторантьорите и съдържателите на подобни заведения вече обмислят с юристи специална петиция за отмяна на тоталната забрана на цигарите.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/f41_t5dvfzM

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *