Вранча се разлюля! Чака ни трус от 7 по Рихтер!

Земетресението във Вранча на 4 март 1977

Въпреки, че Вранча отново се тресе, нямало опасност от ново земетресение за България, твърдят от БАН. Но според независими експерти ни чакало земетресение от 7 по Рихтер.

Румънските медии съобщават, че Вранча се клатела всеки ден и така акумулира твърде много енергия, информира ни  румънският вестник „Евениментул зилей“. Румънските колеги на нашите сеизмолози предупреждават, че мощно земетресение от седма степен заплашва да тресне нашата съседка  всеки момент.

Според медиите в нашата северна съседка, не е изключено до края на тази година да преживеем трус подобен на този от 4 март 1977 година. Да си припомним, че  тогава природната стихия разтресе цяла Северна България, дори в Свищов тя уби над 100 души.

Въпреки това според професор Бойко Рангелов, земетресение с такъв магнитут , с епицентър Вранча, не би представлявало опасност за нас, успокоява положението експертът от Геофизичния институт на БАН.

Според него ние безспорно, ще го усетим, но до жертви и разрушения у нас нямало да се стигне. Освен това не може да се предскаже кога ще има такова земетресение.

Колкото до твърденията на неговите колеги от Румъния, това че огнището си мълчи, наистина може да има натрупана енергия, но не означава, че точно сега щяло да има земетресение, счита професорът.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/UuvfzVQgHx8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *