Виж Чудото в Доленския Божи храм „Свети Николай“!

Доленския храм Свети Николай

Преди двеста години из дербите на Родопа планина вилнеел турския аскер и по-голямата част от тази изконно български балкан, била потурчена.

И докато в Батак слагали главите на дръвника за вярата, някъде предпочитали да си ги запазят. С това историците ни обясняват, защо само в две сатовченски села има православни храмове. Като един от тях е храмът „Св. Николай Чудотворец“ в архитектурно-историческият резерват Долен.

 Но църквата не е храм музей, а истинска действаща светиня. И за да оправдае прозвището на Николай Чудотворец, храмът буквално твори чудеса. За това свидетелства служителката безкористно грижеща се за него Емилия Юрукова.

Ето какво разказва тя, преди две години в храма спряла кола с американски туристи, те палят свещица и се помолват. След година време семейството отново идва в храма, за да сподели, че тогава са се помолили за чедо на Господ и той изпълнил молбата им, която чакали от 17 години.

село Долен

След прибирането си в САЩ, жената зачева и ражда момченце. Това не е единствения случай. Възрастна жена с атрофирали крайници преспива в храма, тръгва и прохожда. Тогава не толкова вярващата Емилия, проглежда за чудесата. Жената споделя с мъжът си какво е видяла и в нощта на един Разпети петък, тя преспива под покрива на църквата заедно със семейството си.

На сутринта се прибрали в къщи и мъжът изчезнал по работа. Тогава детето им се размърдало в легълцето си и попитало „Мамо, къде отиде тати? Емилия замръзнала от изненада, защото за първи път чува момченцето си да проговори, а това се случило на петата му годинка. От тогава тя безвъзмездно се гризи за храма и слави Господ.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/VTnByusaFzY

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *