България ще има нова доктрина за политиката на Балканите!

В ъншният мнистър на страната - Николай Младенов

Николай Младенов, външният мнистър на страната, щял да изготви доклад, по който да се води външната политика на България спрямо нашите съседи.

Той бил оторизиран за това от Министерския съвет. След това трябва да представи въпросния доклад за обсъждане в парламента. В този труд ще се положат основите за бъдещата българска политика към съседите на Балканите.

Според Младенов, даже сме били закъснели с изработването на подобна доктрина, тя е била необходима още при разпада на Югославия или поне при влизането ни в ЕС. Нашата страна е и ще бъде отворена държава, по отношение на съседите и ще помага за тяхното влизане в Евро съюза, подчерта Младенов. Но не бивало да допускаме каквито и да било пазарлъци относно нашата идентичност като народ и история.

За тази цел, следващата седмица ще има брифинг с всички български посланици в балканските страни, за да дадат свои предложения по доктрината и доклада. Повечето от тях са съгласни с дипломат номер едно. Действително трябва да има подобна доктрина, още повече, че сме пета година в ЕС и осма в НАТО, а още не сме се дефинирали, коментират дипломатите.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/F7sz6-nXwbc

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *