Бившия треньор на „червените“ Павел Дочев спасява армейците

Павел Дочев

  ЦСКА ще вземе лиценз за евротурнирите благодарение на Павел Дочев, научихме от приближени източници. Собствениците на клуба Димитър Борисов и Иво Иванов са склонили бившия наставник на „червените“ да направи компромис с парите, които му дължат.

Той чака неустойка от 230 хил. лева заради неправомерното му уволнение, след загубеното вечно дерби преди 2 години. Тогава той обра пешкира за поражението и беше принуден да напусне ЦСКА. След това юристите на „армейците“ заведоха установителен иск срещу наставника. Целта беше да бъдат обявени за нищожни клаузите в споразумението при прекратяване на контракта му. Дочев не остана длъжен и заведе изпълнителен лист срещу клуба, с който да си получи парите. Но досега немският възпитаник не е видял нито лев от сумата, въпреки че има влезнало в сила съдебно решение в негова полза.

Димитър Борисов - Гърнето (вляво) и Иво Иванов

Некоректното отношение към него обаче не го спряло да помогне на бившия си тим. Като наставник на „червените“ Дочев имаше намерение да въведе германската дисциплина в отбора и най-накрая да спре скандалите около „червените“. Той обаче не можа да направи нищо, тъй като стоя на поста си едва няколко седмици.

Така, след като задължението към Дочев е договорено, в ЦСКА вече са сигурни, че ще могат да играят в Европа и през следващата година. Ръководството на 31-кратния шампион на България вече изчисти повечето от дълговете.

Плати на „Черноморец“ за Мишел Платини. Успя да изплати и нужното на „АЕК“ (Ларнака) по трансфера на Нджонго Присо. Милионите, които трябваше да се преведат на НАП, са намаляли с 1,8 млн. лева, а Борис Галчев, Ивайло Петров, Удоджи и Антонио Томас вече нямат претенции към клуба.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *