Бившият гард от НСО Николай Марков: Вкарват Орешарски в капани!

Mолк. Николай Марков
Mолк. Николай Марков

  Възможно е НСО да бъде използвана за провокиране на конфликти на улицата при придвижването на премиера Пламен Орешарски. Ако се стигне до тежък инцидент, това правителство си отива, а може да се стигне и до гражданска война. Така бившият гард от Националната служба за охрана полк. Николай Марков коментира пред журналисти непрекъснатия капан от протестиращи, в който попада министър-председателят из софийските улици.

Марков е категоричен, че от такъв развой на събитията интерес имат определени политически лица.

„Непрекъснатите улични конфликти с кортежа на Орешарски и блокирането на входовете пред сградите в столицата, в които той има срещи, може да се приеме, че се допускат нарочно въпреки, че като част от тази система не бих искал да вярвам в подобна задкулисна намеса. НСО обаче показва, че е неспособна да осигури надеждна защита на Пламен Орешарски и да го предпази от неочаквани инциденти с граждани. От подобни действия може да се предположи, че хора в тази служба изпълняват поръчки“, коментира още Марков.

Пламен Орешарски НСО протестиращитеТой е категоричен, че лица от ръководството на НСО стоят много близко до бившия премиер Бойко Борисов, а тези обвързаности е възможно да оказват влияние върху хаотичните действия на гардовете.

Полковник Марков твърди, че познава добре работата на сегашния шеф на НСО ген. Тодор Коджейков, който има професионалния опит да се справи с проблема. Открит остава обаче въпросът защо това не се случва, а се допускат гафове.

„НСО е длъжна да намери варианти и да обезпечи сигурността на премиера. Не е задължително да се търсят все задни входове за измъкване от сградите. Групичките, които създават напрежение, се знаят и могат да бъдат обезвредени предварително.

Служителите изпълняват политически поръчки, могат да предизвикат гражданска война
Служителите изпълняват политически поръчки, могат да предизвикат гражданска война

В една свободна държава винаги ще има напрежение и протестиращи. Това означава ли спецслужбите да са с вързани ръце?“, пита още Марков.

Бившият гард на политици и държавници припомня, че през годините на прехода хора от НСО са използвани за компрометиране на фактори в държавата. Такъв бил случаят със свалянето от власт на бившия министър на МВР Любомир Начев от правителството на Жан Виденов. Той бе заснет от тв камери като участник в жури за красавици, докато мафиоти убиваха полицаи в столицата. Компроматът с Начев е изработен със съдействието на хора от НСО по поръчка на политици.

Спецслужбата е замесена това лято и със злополучния инцидент, когато направиха опит късно вечерта да изведат с бял автобус депутати и министри от блокираното от протестиращи Народно събрание.

„Проблемите в НСО са липсата на закон, по който да работи службата, вече 23 г. Имаме президент, който е неадекватен и не знае какво се случва в служба, за която отговаря“, атакува бездействието на държавния глава полковник Марков.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *