Йосиф Сърчаджиев не е виждал внучка си

Йосиф Сърчаджиев обожава двамата си внуци, но не и детето на извънбрачната си щерка
Йосиф Сърчаджиев обожава двамата си внуци, но не и детето на извънбрачната си щерка

  Йосиф Сърчаджиев въобще не се интересува от единствената си внучка, плод на любовта между извънбрачната му дъщеря Алекс и актьора Иван Ласкин. В театралните среди шушукат, че популярният актьор не е виждал нито веднъж момиченцето, което вече наближава три години.

Публична тайна е, че Йоско и водещата на „ВИП Брадър“ не питаят топли чувства един към друг. Талантливата актриса първа поведе война с татко си, като преди години в емоционална телевизионна изповед го обвини в предателство. „Срамувам се, че този човек е мой баща. Не може да ти е родител човек, който никога не се е грижил за теб. Той ми се води просто биологичен баща, нищо повече.

За мен той е мъртъв. Той ми е безразличен. Не го мразя, защото омразата също е вид любов“, разказа през сълзи Александра, като по този начин наруши 27-годишното си мълчание за сложните препинателни между баща и дъщеря.

Алекс с дъщеричката си София като бебе
Алекс с дъщеричката си София като бебе

Сърчаджиева изгуби всякаква вяра и уважение към родителя си след смъртта на майка си – актрисата Пепа Николова. Останала сама, Алекс очаквала Йосиф да я потърси, да й предложи бащината си помощ. Вместо това обаче той й изпратил есемес, и то безплатен от интернет, със следния текст: „Болката ти е голяма, Бог ще бъде с теб. Йосиф“.

Безкрайно възмутена и огорчена от това, според нея фалшиво съболезнование, тв водещата най-безцеремонно посъветва баща си да си тегли куршума 9 години след смъртта на Пепа Николова щерка й и Йоско все още не са се помирили, дори пренасят враждата си и в следващото поколение. От известно време 68-годишният народен артист, който оживя след тежък мозъчен инсулт през 2004 г., се е посветил на отшелничество. Допреди време имал къща в Синеморец, но когато край нея изникнали метър през метър бетонни хотели и увеселителни заведения, набързо я продал и си купил ново местенце в село Кичево, на стотина километра от София. Сега точно там се е укрил от света.

Избягал от шумотевицата и протестите в столицата. Рядко се връщал в София, само когато му се налагало по работа, общувал с много тесен кръг приятели и, разбира се, своето истинско семейство – известната сценаристка Райна Томова и тяхната дъщеря Ани Сърчаджиева.

През април му се наложило няколко пъти да отскочи до големия град, понеже имал радостен повод.

Роди му се второ внуче пак момче. Вече е дядо на двама юнаци. Много се гордее с тях. Не крие, че се надява поне единият да е наследил артистичната му дарба“, твърдят близки до легендата.

Йосиф Сърчаджиев Йоско обаче отричал третото си внуче – дъщеричката на Алекс. От рождението на София до ден днешен, жестокият предводител на турската армия Караибрахим от „Време разделно“, не бил виждал очите й. В моменти на откровение Сърчаджиев не прикривал липсата на каквито и да е чувства и към Алекс, и към единствената си внучка. „Тези две създания не съществуват в живота ми казвал Йосиф.

Вместо с дядова ласка, освен с грижите на родителите си, най-малката Сърчаджиева растяла отглеждана от домашна помощница.

„Наехме я да ни помага, когато и двамата с Иван сме ангажирани с работа. Той се грижи за нея, когато не е на представление. София е будно дете. Артистична е. Танцува, пее, рисува бодиарт с водни боички. Сега тръгна на детска градина и е много щастлива“, признава майка й Алекс.

Нейните и вълненията на момиченцето й обаче останаличужди и далечни за дядо Йоско.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *