Вербовчикът на Буда, Младен Георгиев от ДАНС пряко свързан с ДС, СИК и олигарсите!

Младен Георгиев

Главният секретар на ДАНС Младен Георгиев е пряко свързан с Държавна сигурност, силови структури и олигархични интереси, установи журналистическа проверка.

Георгиев стана известен, след като на бял свят се появи досието на премиера Бойко Борисов.

Младен Георгиев е вербувал министър-председателя за информатор на службата за борба с организираната престъпност и е именувал папката „Буда“.

Бойко Борисов

Отношенията между Младен Георгиев и Бойко Борисов продължават да тънат в мистерия, но журналисти се добраха до неизвестни факти от дейността на Младен Георгиев, докато е бил вън от системата на МВР. Делото за оперативно наблюдение за Бойко Борисов е образувано през 1996 година.

Слуховете свързват наименованието Буда с информацията, че Борисов е разследван за кражби на автомобили в Будапеща и това е било известно на службите по това време.

Вербовчикът на Борисов – Младен Георгиев, работи в службата за борба с организираната престъпност като оперативен работник.

Наскоро бившият й директор Кирил Радев разказа в интервю, че го е уволнил заради контакти със силови структури които през 1996-1997 година са в пика на престъпната си дейност. Заедно с него е уволнен и колегата му Рангел Геровски. Геровски е бивш борец, носител на сребърен медал от олимпиадата в Сеул през 1988 година в категория до 120 килограма. След приключването на спортната си дейност става офицер в службите, а други негови приятели борци се вливат в редиците на СИК и ВИС.

Две години след вербовката на Бойко Борисов и образуването на делото за оперативно наблюдение „Буда“, Младен Георгиев е изгонен от МВР. Източници разказват, че вместо да работи по разкриване на престъпления на силовите структури, той и приятелят му Рангел Геровски са се възползвали от контактите си с тези среди за лично облагодетелстване.

През 1999 година бившето ченге Младен Георгиев става адвокат. Същата година е назначен за директор във фирмата на агент Буда „Ипон“. От тук нататък започват съмнителните му връзки и дейности, преди да се завърне в държавните служби за сигурност през 2006-а.

През 2000 година Младен Георгиев започва и частен бизнес, въпреки че е шеф в „Ипон“, собственост на Бойко Борисов и близка до борческата групировка СИК. Заедно с бившия борец и негов колега от МВР Рангел Геровски основават фирмата „Лизинг партнърс“. Една от дейностите им е охрана, но се занимават и с консултантска дейност и търговия.

Тази фирма все още съществува и е собственост на роднини на Георгиев и Геровски През 2010 и 2011 година има издадени лицензи от МВР за осъществяване на охранителни дейности на територията на България.

През 2001 година Младен Георгиев основана сдружението „Клуб 681″ заедно с някои любопитни личности, свързани с Георги Първанов и Държавна сигурност.

Младен Георгиев е член. на този клуб. С този статут е и Атанас Велчев. След учредяването на клуба той става началник на Протокола на президента Георги Първанов. След това е изпратен за посланик в Швейцария. През март 2012 г. е отзован. Неговото име излезе в списъка на агентите на Държавна сигурност.

По информация Младен Георгиев и Атанас Велчев поддържат приятелски отношения и до днес. Председател на клуба е едрият бизнесмен Димо Гугучков, който има интереси в строителството, търговията и обществените поръчки.

Така паралелно с формалния „Клуб 681″ вербовчикът на „Буда“ Младен Георгиев върти и бизнес с Рангел Геровски.

Борецът умира при мистериозни обстоятелства през 2004 година. По време на риболов край Пазарджик при замятане с поликарбонов прът засича далекопровод с високо напрежение. Почива вследствие на електрическия удар.

Главен секретар на МВР вече е Бойко Борисов. Научихме от достоверен източник, че разследването на смъртта му набързо е прекратено като нещастен случай.

След смъртта на Рангел Геровски дяловете във фирмата му са поети от съпругата му Цветана. През 2006 година, когато Младен Георгиев е върнат на служба в МВР, той прехвърля дяловете от фирмата на сина си Делян, а след това той ги продава формално на бизнесмена Борислав Георгиев – негов чичо и брат на вербовчика на „Буда“.

Братът на Младен Георгиев Борислав е изключително близък до Васил Големански, който е назначен за шеф на Българската фондова борса от ГЕРБ, научихме от приближени.

Вербовчикът на „Буда“ се връща доста богат в системата на МВР. Когато започва в ДАНС, той вече има два джипа и три апартамента по информация от декларацията му пред Сметната палата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *