Ама- японските момичета водолази

Ама- японските момичета водолази

Едва ли има някой, който да не чувал поне веднъж за „Ама’”, но малцина могат да се похвалят, че знаят нещо за тези жени със странна и опасна професия. Още повече, че те живеят в  затворени общества около крайбрежната ивица на Япония. 

Те са наречени „свободни водолази”, защото се гмуркат в морето от 25 до 40 метра дълбочина, без да използват кислородни бутилки, който да им помага да дишат. Хиляди японски девойки изкарват прехраната си като събира от дъното на океанския шелф различни морски дарове- октоподи, раци, миди и водорасли.

Ама

От древни времена, мъжете ходят ​​на лов, а жените събират всичко, което е годно за консумация, изхвърлено от  вълните на брега. Отначало жените влизали в морето до колене и постепенно започнали да се гмуркат, все по-далеч и по-далеч от брега.

Може би затова професията Ама- водолази в Япония се практикува изключително от жени. Но има и друго, чисто анатомично обяснения за този факт. Подкожният слой от мазнини помага на жените, да понасят по добре от мъжете дългите престой в студената вода.

АМА морско момиче

Най-впечатляващото качество на тези момичета е, че те обикновено се гмуркат голи до кръста- топлес. Ама така се чувстват по-добре, отколкото да носят на дрехи, напоени с морска вода. Обикновено около тях не се навъртат непознати мъже, така че те няма нужда да се чувстват засрамени.

Повечето Ама започват работата още на младини, на около 15 години, следвайки стъпките на майките си. А, за да бъдат добре обучено едно момиче като квалифициран водолаз, изисква две години на подготовка .

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/wxKPOH5AiXU

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Ама- японските момичета водолази"

  1. plenty of fish dating site   17.11.2019 at 19:50

    An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a colleague who has been conducting a
    little homework on this. And he actually bought me breakfast simply because I stumbled upon it
    for him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!!
    But yeah, thanks for spending time to talk about this subject here on your website.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *