Обилно окосмяване при жените

космиЖените имат различно окосмяване по тялото, но завали ли сте си въпроса – Защо изобщо имаме косми по тялото?

Космите по тялото са истински дразнител . Принципно, всяка жена има много фин мъх на устните, брадичката, бузите, гърдите, корема, гърба и ръцете. Но при някои дами космите са в изобилие, а и са много дебели. Това е много тежък проблем, който се отразява на самочувствието, а и на социалния живот.

Тези жени страдат от обилно окосмяване, дори на места, където по принцип няма косми.

За тотално обезкосмяване – лосионът „Естетика“

Причини за прекомерно окосмяване по тялото (Хирзутизъм)

Могат да са много различни. Една от най- честите е завишено ниво на мъжкият хормон в тялото (андроген). Както е известно, жените произвеждат женски хормони, а в по- малко количество мъжки. Когато този баланс се разстрои, андрогенът е в повече и се появява прекомерно окосмяване.

Това хормонално нарушение може да се дължи на синдрома на поликистозния яйчник или на генетични причини.косми1

Жените, които страдат от прекомерно окосмяване (хирзутизъм), също страдат от акне, нередовна или обилна менструация, проблеми с отслабването, дебел глас, трупане на килограми или диабет.

Трябва да много да внимавате, ако тези симптоми се появят изведнъж, тъй като може да се дължи на тумор, който произвежда мъжки хормони.

Начините за обезкосмяване са най- различни – бръснене, кола маска, депилатоартни кремове, и пр. За ваше спокойствие, може да потърсите и консултация с лекар.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *