Шаш! Кристалина Георгиева се казвала Сталинка като малка!

Кристалина Георгиева

  Срамни тайни крие жената с най-висок рейтинг в България Кристалина Георгиева. Еврокомисарката, която беше избрана, след провала на злополучната кандидатка на ГЕРБ Румяна Желева, била кръстена от майка си и баща си със звучното име Сталинка. Родената през 1953 година Георгиева била принудена тотално да променя биографията си, след като култът към личността на бившия съветски диктатор паднал. Промяната е, може да се каже, минимална, защото и днес кръщелното й име е част от сегашното – Кристалина.

Нейните роднини обаче са подсещани от придворните медии само за рода на баща й, чието начало според тях поставял легендарният Кършо войвода. За него се предполага, че е сред младите боляри, избягали и заселили се в Еленския балкан при падането на Търново под турско робство. За самия й баща умишлено не се споменава нищо освен, че е внук на Иван Попхристов Кършовски – революционер и политик от град Елена.

Сталин

Нито дума за това, че родителят й вече покойник, е бил от тежката червена номенклатура, свързана с тайните служби. За майка й се знае, че е била от заможно семейство в Любимец. Родителите имат височайши връзки, като вероятно не е без значение това, че са съседи по вила на някогашния финансов министър Белчо Белчев.

Пълна тишина цари и около живота на шефката до влизането й в Световната банка. В официалната й биография фигурира това, че е завършила политическа икономия и социология в УНСС (тогава ВИИ „Карл Маркс“). Веднага след това, през 1977 г, започнала научна кариера в своя институт, като през 1986 г. става доцент – след като защитава дисертация на тема Екологични политики и икономически растеж в САЩ“.

Като срамна тайна се крият специализациите й в Москва. В замяна на това биографията й е буквално наводнена от престижни висши „капиталистически“ учебни заведения. Не става ясно само как изведнъж по време на тоталитарна България тя е изпратена да преподава в „Меката“ на

Иван Попхристов Кършовски

икономическото знание – Лондонското училище по икономика. Там Кристалина учи студентите на пазари в преход още през 1987-88 г. Не се споменава и кой я е запратил в Университета на Южния пацифик във Фиджи и в Австралийския национален университет. След като идва демокрацията Георгиева допълнително специализира корпоративни финанси в Масачузетския технологичен институт и следва по учебна програма за кадри на Световната банка в Харвардското бизнес училище. Започва работа в Световната банка през 1993 г. От 2000 до 2009 г, когато става еврокомисар, неизменно се занимава с устойчиво развитие. До 2004 г. е ръководител на отдел за устойчиво развитие, от 2004 до 2007 г. -ръководител на отдела за Русия, а от март 2008 г. е вицепрезидент на Световната банка.

С пълно мълчание е обгърнат бившият съпруг на Георгиева, от когото има дъщеря, който всъщност е тежка номенклатура, а днешният й спътник в живота – влиятелна личност с френско гражданство.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Шаш! Кристалина Георгиева се казвала Сталинка като малка!"

  1. dating site   30.07.2019 at 22:29

    Hi there to every single one, it’s in fact a good for me
    to pay a visit this web page, it consists of precious Information.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *