Снахата на Емил Димитров – Пепа Димитрова: Ще изкопая Емил Димитров и ще го погреба при родителите и брат му!

Петрана Димитрова

  Пeтрана Димитрова е пенсиониран цирков артист. Слава Богу, не ползва услугите на нашата пенсионна система, а на италианската, където играе десетилетия. Гастролирала е в Сирия, Кипър и др. Не слиза от сцената и след смъртта на съпруга си Юлиян Димитров, на когото е асистентка. Женени са почти 15 години, докато смъртта ги разделя.

Най-голямата драма в семейството на Емил Димитров идва през 1984 г., когато умира брат му Юлиян. Красавец и галантен като

Петранка Димитрова е дългогодишна вариететна артистка

него, Юлиян има един брак преди манекенката Петрана от Пловдив.

Затова когато на младини я представя на родителите си и на Емил, те възкликват: „Новата снаха!“ А тя, 21-годишна дори не знае, че избраникът й я завежда в къщата на семейството илюзионисти Мадам Сизи и Факира Мити. Любопитното е, че тя и Юлиян се женят само с голямо привличане. Толкова голямо, че й предлага брак след втората среща а до подписването му не стигат до кревата. Сватбата е на 20 февруари 1969 г., няколко месеца след венчилото на Емил с Мариета. От съседите Пепа научава кои са свекърът и свекървата. Тя влиза в дом, в който уважението между поколенията с ородегш черта.

Семейството на Факира Мити и Мадам Сизи с невръстния им син – бъдещия куми Емил Димитров

Смъртта на Юлиян от рак на панкреаса е доказателство, че семейството е не само кръвно свързано. След кончината Мадам Сизи посърва, затваря се в себе си и умира само след 4 месеца. За погребението на брат си Емил Димитров не успява да се върне от голямо турне в СССР. Едва погребал майка си, той има изява в „Мелодия на годината“, която се излъчва пряко по БНТ. Звезда №1 на България пее както винаги бляскав и усмихнат, без никой да разбере какво е в душата му.

Вариетатната артистична двойка Юлиян и Пепа Димитрова

Факира Мити сьщо не успява да доживее до дълбока старост. Той почива в лятото на 1989 г., без да успее да навърши 80. Което от друга страна, е много повече от синовете му – Емил угасва на 64, Юлиян – на 39. Днес Пепа и дъщеря й Сюзан (кръстена на Мадам Сизи) не дава и прашинка да падне върху паметта на семейство Димитрови. Тя е в отлични отношения с Емил Димитров-син, който нежно я нарича „стринко“.

С неизменната цигара, Емил до брат си Юлиян

Мечтата на Петранка Димитрова е да събере в общ гроб цялото звездно семейство. Емил лежи в Алеята на артистите на Централните гробища, брат му — в Малашевските, пак там са и урните на родителите им. Снахата ще направи всичко възможно да ги премести в новото гробище в Бояна, където ВИП парцелът бе открит с урната на Хачо Бояджиев.

Знам, че душите им са заедно на онзи свят но ако имам сили и ми разрешат, ще се погрижа да ги събера и тук на земята, на която идваме за толкова кратко“, споделя Димитрова.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *