Радостин Кишишев направил всичко възможно да излекува съпругата си от коварната болест

Радостин Кишишев

  Всяка сутрин от няколко дни насам млад мъж се появява на бургаските гробища с букет бели цветя в ръка. Присяда край пресен гроб за около 10 минути. Пуши. Старае се да сдържа сълзите си – обещал е на покойника да не плаче. Това е футболистът Радостин Кишишев, един от героите на САЩ’94. Тези дни най-слънчевият, интелигентен и сърдечен национал погреба съпругата си. Едва на 38 години любимата му жена Красимира се пренесе във вечността, въпреки увещанията й, че ще победи рака, коварната болест все пак я надви.

Цели 2 години продължи борбата на Красимира. Плътно до нея, за да премине по-леко през ада на химиотерапиите и оздравителните процедури, беше Радостин. Винаги усмихнатият и сърцат футболист изведнъж помръкна. На лицето му се отпечата огромна тъга. Когато отнякьде се появяваше надежда, Кишишев пак засияваше. После отново страдаше.

За да откупи живота на обичната си жена, съсипаният от мъка доскорошен защитник на „Черноморец“ разпродал няколко апетитни имота, разкриват бургазлии, потресени от жестоката участ на съгражданката си, Кишишев се проявил като успешен предприемач и преди години инвестирал част от спечелените от престоя си в Англия пари в парцели и апартаменти.

Със съпругата си Красимира

Развъртял и доходоносен бизнес покрай тях. Купувал нови жилища, обзавеждал ги, след което ги продавал с нелоша печалба. В последните месеци обаче имотните сделки позамрели покрай кризата.

„Из града се говори, че Тинката спешно продал два апартамента почти на безценица, и то на свои близки, които му влезли в положението, за да плати с парите лечението на Красимира. Да я спасят са се опитали специалистите в турската клиника, която се саморекламира като филиал на американската „Джон Хопкинс“, предават си от уста на уста съкрушените бургазлии.

Освен от бизнеса с недвижима собственост, опечаленият Радостин попълвал семейния бюджет и от лустросан бар и грил английски тип в центъра на морския град. Допреди Кишишев да окачи футболните обувки след крал на миналия шампионат, повече Красимира шетала покрай ресторантьорските дела.

„И двамата бяха работливи и сърцати хора. Различаваха се много от останалите паралии – вежливи, внимателни. И толкова много се обичаха! Как пък за толкова години един път една лоша дума не си казаха никой на никого не изневери. Запазиха любовта си чиста“, разказа през сълзи на погребението една от най-близките приятелки на Красимира.

Кишишев изпраща в последния й път съпругата си Красимира. Малкият син Димитър носи портрета на покойната си майка

„Тя караше един „Мини Купър“, почти всеки ден стоеше паркиран пред „W“ – така се казва барът. Въобще, до последните два-три месеца от живота й Красимира се държеше и тялом, и духом. Помагаше на девер си Илиян, брата на Радостин, който им е съдружник в заведението. Не искаше хората да я съжаляват. Даже когато стана ясно, че болестта май ще я победи, тя помоли Радостин и най-близките си приятели да й се закълнат, че няма да плачат за нея“, разказват още източниците.

Сега сутрин, вместо през входа на бара да влезе любимата на Тинката, лъчезарната й усмивка отново посреща редовните посетители. Но от некролога, залепен на вратата.

Красимира Кишишева никога не е работила друго, освен футболна съпруга. Допреди семейството да отвори заведението преди три години, домакинствала и се грижела за възпитанието на двамата им синове – Продан и Димитър. Знаела, че най-важното за един мъж е да се чувства добре у дома, а децата да са добре възпитавани и да общуват непрекъснато с майката.

„Първо с Тинката живяха в Бурса, Турция, а след това и в Англия, докато той играеше за „Чарлтън“, „Лийдс“, „Лестър“ и „Брайтън“. Точно на Острова са й поставили диагнозата – рак на шийката на матката„, споделят семейни приятели на Кишишеви.

В повечето случаи този рак се причинява от човешкия папилома вирус (HPV). Смята се, че ваксинирането на 12-13-годишни момичета е превенция в борбата срещу онкологичното заболяване на маточната шийка, от което Световната здравна организация ежегодно отчита 250 000 смъртни случая.

„Красимира насърчаваше младите момичета да се ваксинират, за да се предпазят от нейната зла участ. Разви и благотворителна кампания. Болестта сякаш я амбицира да се раздава максимално – стараеше се всеки ден да свърши нещо полезно за околните. Осъзнаваше, че й е отредено малко време и искаше да го изпълни със смисъл“, разкриват хора, познавали се с футболната съпруга.

Най-много страдала не от мисълта за това, което я очаква, а че ще се раздели с децата си.

Големият, Продан, бил талантлив и любознателен тийнейджър. Почти 17-годишният младеж се учи в престижен колеж в Лондон.

Увличал се по компютрите и техниката. Дарбата на баща си пък наследил малкият син. Митко е един от обещаващите таланти във футболната академия на бившия ас на „Нефтохимик“ Милен Георгиев „Бургас Спорт“.

„Димитър Кишишев се отличава с таланта си. Избрал си е не позицията на баща си, а противоположната нападател е. Малкият е много бърз, повратлив, с точен мерник, чака го голямо футболно бъдеще“, прогнозират треньорите в школата на Георгиев.

До последно децата не знаели диагнозата на майка си. Криели от тях, докато преди седмица Красимира не рухнала и не я приели в болница.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *