Приятели и колеги на “щуреца” Петър Гюзелев: Само чудо ще го спаси от рака!

Петър Гюзелев

  Изпълнителите на „Мускетарски марш“ днес са свели глави и се молят на чудо. И то не е да се върнат на сцената, каквито бяха плановете им по повод 45-годишнината от създаването на „Щурците“. Надеждата е техният колега Петър Гюзелев отново да възкръсне.

Уви, туморът в главата му, пак е нараснал. Кирил Маричков вече трудно сдържа сълзите си, когато говори за колегата. Фронтменът се разплака преди дни в тв интервю, говорейки за близкия си приятел, и със сълзи на очи помоли феновете да помогнат – кой с каквото може.

"Щурците"

Последното животоспасяващо лечение на Пеци му подари около 2 години живот. Странното е, че самият китарист не изпада в драми.

Той отлично знае, че всеки ден му е подарен. Просто Пеци се е оставил в ръцете на Господ. Силно вярващ, щурецът е ревностен последовател на протестантската църква. Неговата несломима вяра наистина стори чудо. Той се възстанови след операцията в САЩ, при която шансовете му бяха 50 на 50. Тогава бе констатирано, че туморното образувание не може да се изреже, защото е засегнало центрове в мозъка, които може да направят големи бели. Атаката бе проведена индиректно и даде нелоши резултати. Пеци се върна към нормалния начин живот и се отдаде отново на музиката в солови проекти.

Сега обаче ракът пак е захапал зловещо. Музикантът вече губи памет и ориентир. На моменти дори забравя името си. Лекарите пак не се наемат на дългосрочна прогноза. Но все пак има искрица надежда. Тя е в поредното лечение с последните новости в борбата с рака. Отново приятелите и колеги на Пеци повеждат благотворителна акция. Именно техните усилия преди 2 години му осигуриха лечение в американска клиника.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *