Опустя вилата на Калата

Георги Калоянчев

  Първо самотно лято ще е това за семейството на Георги Калоянчев. Вилата на фамилията в Банкя сякаш е пуста без присъствието на големия актьор, жали се цялата рода.

Народният любимец си отиде в края на 2012 г., а с него и частица от добрата сила на семейното огнище. Калоянчеви съвсем не са станали по-малко задружни. Прескачат от града и семействата и на Явор, и на Ивайло. Двамата синове, снахи и внуци не оставят Валя Калоянчева да потъва в самотата си. На нея най-много й липсва любимият глас, дори с грижите, които й създаваше през последните 10 години. Откакто се поболя и остана вкъщи, Калата бе изцяло зависим от грижите на семейството и най-вече на Валя. Тя го гледаше като новородено, без да се оплаква, че това й тежи. Комикът пък й признаваше с умиление колко много й е задължен, само от време на време за собствен кураж пускаше пиперливи шеги на теми от мъжко-женската анатомия.

Всяко лято Калоянчев прекарваше зад тези врати и не мислеше за града

Отсъствието на Калата е голямата празнота, с която близките му се опитват да свикнат. Трудно им е, още повече че опустява и съседната къща. Само с броени часове разлика от този свят си тръгна и баджанакът му, големият състезател и треньор по баскетбол Георги Кънев. Съпрузи на две сестри, двамата бяха неразделни и се обичаха като братя.

„Баджанак, ида! Среща при Елба!“, провиквали се от съседните къщи баджанаците, закачайки се с военната история и тръгвайки един към друг.

„Няма ден, в който да не се сетя за моя Кали. С времето става още по-тежко. Болката не само не отминава, но се засилва“, призна пред журналисти опечалената Валя.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *