Нана: Вярвам, че ще оздравея!

Водещата в Нова телевизия, където ще получи повече телевизионно време

  Нана взе странно решение – заряза хората, които я направиха звезда. Блондинката се раздели с трансфериралия се в ТВ 7 екип на „опосумите“ Иван и Андрей и остава нa работа като водеща в ефира на Нова телевизия.

Вероятно при така създалата се ситуация водещата ще има повече възможности за тв изява. С това обаче хубавото на 2013 г. се изчерпва за нея. И през следващите 12 месеца тя ще продължи да води най-голямата битка в живота си – тази със смъртта.

Въпреки лечението, което започна още миналия февруари, ракът не напусна тялото й, а докторите са песимистично настроени. Последните новини около състоянието на звездата са, че туморните клетки в организма й продължават да се размножават, без да се повлияват в никаква степен от мъчителната химиотерапия, на която Нана бе подложена през лятото в клиника в Израел.

Според диагнозата на лекарите коварната болест е възникнала в гърдата на пациентката макар там видимо да няма огнище на рака. Факт е, че злокачествените образувания са зависими от хормони и първото, което са атакували, са лимфните възли.

Медиците не смеят да оперират Нана и единственото, което предприемат, е да вливат силни и скъпи лекарства в организма й. Едновременно с това контролират и нивото на различните хормони, отговорни за растежа на туморните клетки и разпространението им по цялото тяло на тв звездата.

„Имам само една операция на лимфните възли заради метастазите. Тя беше направена на 23 февруари миналата година. След това едни лекари искаха да ми режат цялата гърда. Други пък – само частично. В Израел бе потвърдена патологията, че произходът е в гърдата. Диагнозата ми е инвазивен доктален карцином.

Има и засегнати хормони.

Ракът ми е хормонозависим, а самите клетки реагират по-агресивно. Поради това решиха да остана още година на химиотерапия. Този път тя ще е по-лека и ще се проведе в България, а не както досега в чужбина“, обяснява самата Нана.

Идните месеци ще бъдат още по-тежки за нея. Заради новата химиотерапия, включваща и хормонално лечение, организмът й трябва да бъде подложен на процеси, характерни са за критическата възраст, наричана още менопауза. На практика заради борбата с рака Нана ще се почувства като над петдесетгодишна жена. И естествено, ще загуби възможността да има деца.

„С приятелите ми си правим си майтап, че имам горещи вълни, тъкмо те ще ме топлят през студената зима. Така де, трябва и да е весело!“, опитва се да вкара чувство за хумор водещата.

Тя впрочем отдавна е преглътнала горчивата истина, че няма да може да има още един наследник.

Сега всичките й сили са съсредоточени само в това да се запази жива за по-дълго и да бъде пълноценна майка на тригодишния си син Джейсън.

Малчуганът е наясно, че родителката му е тежко болна, защото неведнъж е пътувал с нея на химиотерапиите в Израел и дори е стискал ръката й след кошмарните вливания на силни лекарства в организма й.

Имайки подкрепата на цялото си семейство, водещата не престава да се надява, че ще оздравее. Казва, че дори да се наложи да напусне работа, няма да й е мъчно за телевизията, защото борбата с рака е новото й предизвикателство. Нана мечтае, когато се изцери, да създаде център за болни от рак на гърдата по подобие на американските.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *