Най-после Пеньо замяза на същинска мацка!

Така изглежда днес чирпанлията. „Женствеността е естествено състояние на душата“, казва Пеньо

  Къде изчезна Пеньо? Този въпрос си задаваха зрители, докато в ефира на Нова телевизия вилнееха емблематични риалити герои.Уж в Къщата на „Биг Брадър Ол Старс“ щяха да влязат и изявени участници от миналите сезони на шоуто, а го нямаше може би най-запомнящия се образ. Не се появи Пеньо от Чирпан, който в „Биг Брадър 3″ преживя цяла палитра от емоции.

Защо не е в Къщата? Къде е и с какво се занимава? Срещнахме се с Пеньо, за да разберем от първо лице отговорите.

„По принцип не давам интервюта, защото се пишат само глупости после“, казва Пеньо с капризната интонация на звезда в първия ни телефонен разговор. После склонява, но с изрично уточнение: „Надявам се думите ми да не бъдат изопачени, променени и художествено разкрасени“. С тази уговорка започва разказът му.

Пеньо преди

„Биг Брадър 3″ и всичките му преживелици в шоуто вече са част от миналото. В небитието са и имената, с които се подвизаваше доскоро – Пеньо и Парис. Тях чувствителният младеж не ползва вече от 7 години насам. Пеньо и Парис определяли част от миналия му живот. Сега е друг човек с нови отправни точки, цели и хоризонти. Учи актьорско майсторство, подготвя музикален албум, роман и книга със стихове.

На снимките, които ни предостави, изглежда като жена! Приятелите ми не ме наричат нито Пеньо, нито Парис.

Обръщат се към мен с псевдоним, който обаче засега няма да разкривам“, споделя позабравеният младеж. Очевидно новото му прозвище е в женски род, съдейки по зашеметителните фотографии. Желае новото му име да остане в тайна до излизането на книгата му със стихове. Почти е готова, както и романът му – автобиографична изповед. В него Пеньо разказва за своята най-голяма любов. „Е, има и доза художествена измислица“, усмихва се загадъчно той. Щял да завърши романа си миналата година, но не успял заради празниците и другите си ангажименти. Ще го направи още в началото на тази след повече от година писане.

„Това може би е най-амбициозното ми начинание до момента. А стихове пиша повече от 18 години. Започнах от малък с разкази за деца“, споделя Пеньо и допълва, че е развил заложбите си с течение на времето. Този си талант е наследил от дядо си, чието име носи. Пеньо-старши е бил художник, фотограф и е пишел прочувствени стихове. От баща си пък е взел артистичността си. Като млад татко му е бил в състава на Хасковския драматичен театър.

„Татко почина преди 16 години. Не искам да говоря за това. Ще кажа само, че израснах с много любов и грижи от страна на моите родители. Никога не са ме лишавали от нещо“, казва момчето от Чирпан. Попрището, на което се труди майка му, няма нищо общо с изкуството. Тя е главен експерт-счетоводител. По-нейния път Пеньо вървял за кратко. Учил счетоводство и контрол, както стана ясно още в „Биг Брадър 3″. „Ужасно скучно, не е за мен“.

Днес стремежите му са съвсем различни. Пеньо е твърдо решен да покори музикалната сцена и освен това да се бори за актьорска кариера. Вече втора година учи в колежа „Любен Гройс“ в класа на Надежда Сейкова и популярната актриса Виолета Гиндева, която нарича уважително „доцент Гиндева“. Това е нов, необичайно нестандартен път за мен.

Човек, докато е живо, дишащо същество, е длъжен пред себе си да пробва и да се развива. Според мен не бива да се ограничаваме само с дообогатяването на една своя дарба. Затова реших да развия и друга своя, която според мен имам като заложба“, казва Пеньо. Не мечтае за кариерата на актьор. Няма идоли, защото изповядва философията, че всеки си има един единствен и неповторим път. „Аз просто следвам своя, където и да ме отведе той“, категоричен е чирпанлията.

Освен като актьор Пеньо се развива и като певец. Вече има няколко клипа. Тепърва обаче името му ще се чува в музикалните среди, защото работи по самостоятелен албум. 8 от песните в него са вече записани. Те са предимно в баладичен стил, уточнява Пеньо. Иначе албумът му ще е изцяло поп. По него амбициозното момче работи с двама композитори. „Записите вървят бавно, защото искам всяка песен да е изпипана до последния детайл. Подхождам с чисто педантично чувство. А и трудно се намират стойностни неща. Не искам да извадя албум, който да е пълен с повърхностни и гротескни песни„, споделя Пеньо. Допълва, че в днешно време е трудно човек да се развива в сферата на изкуството. Той обаче не се оплаква. Справя се. Убеден е, че стига да иска, човек намира начини да осъществи плановете си.

„А трябва ли да ме спонсорират, за да издам албум? Риториката е умишлена от моя страна“, отвръща Пеньо на въпроса кой финансира музикалния му проект. Все пак признава, че е трудно да се развиваш като артист: „В този информационен век с толкова постижения, сякаш за изкуството все по-малко се отделят средства и значение. Дано да греша, но това е според мен реалността“.

Пеньо няма очаквания дали ще пробие или не. Води се от вярата, че ако е писано, всичко става. Осъзнава, че е нужен и много труд. Затова амбициозният младеж работи неуморно, за да постигне целите си. Докато ги постигне, Пеньо ще продължи с блокадата си срещу засиления медиен интерес. Поради същата причина отказал и да участва в „Биг Брадър Ол Старс“. Шоуто е част от миналото му. „А аз живея тук и сега“, заявява Пеньо и бърза да обясни защо от години не дава интервюта: „Това е своеобразно бягство от фалша, лицемерието и блясъка без покритие. Аз съм на принципа, че човек, за да е в медиите, тази му изява трябва да е подплатена с нещо стойностно. А не да виси на клона като едно голо име. Когато създам стойностни неща и почувствам необходимост да ги представя на публиката, ще се завърна, за да се похваля. Иначе съм обречен да ме питат за Панайот и пластичната операция на носа ми“.

Сега Пеньо работи „усилено върху 100 неща, преживява един творчески унес“ и това му носи радост. Що се отнася за личния му живот, чирпанлията запазва мълчание. Склонен е обаче да сподели за женския образ, с който зрителите на „Биг Брадър“ са го запомнили. За да завърши визията си, в шоуто Пеньо се подложи дори на пластична операция на носа. Женствеността не се придобива.

Тя е естествено състояние на душата, а красотата – стремеж на човечеството“, казва младежът. Не крие, че е критичен и педантичен. Самият той често е жертва на тези си качества. Ако човек държи на себе си, смята Пеньо, в определени ситуации винаги е малко или много самокритичен.

Освен другите си дарби чирпанлията има една, за която малко хора знаят. Сънищата му са показателни. За съжаление обаче го разбирал късно. Първоначално не можел да ги разтълкува, дори не ги разбирал. След време обаче попадал в ситуация, в която се отключват спомени за даден сън и припомнят посланието му.

Мечтите на Пеньо? Да стане разпознаваемо име в изкуството. Да открие истинското си призвание. „Искам един ден всички да говорят за мен – като за талант, покорил сцената и накарал хората да мислят – от типа на Лейди Гага“, размечтава се чувствителният младеж.

 

Челен удар с реалността

Като преди челен удар с реалността!
Стоим, мълчим, а покрай нас се разпиляват
късчета
стъклено, премълчано ОСТАНИ!
Снопове пъстри светлини проблясват и изчезват,
пречупени през призмата на твоето безгласно
НЕ МОГА!
Точно като преди удар…
Стоим, мълчим, а над челата ни бледни
сякаш тонове, невиждани, несънувани дори…
се изливат
тежките горчиво зеленикави сълзи!
Точно като преди ураганни ветрове…
Стоим, мълчим, а косите ни разпилени…
куп мигове неизживени
се преплитат сластно и по нови пътеки
неизвестни, опасни… утешени
примамливо политат.
Точно като преди заслушване…
Стоим, мълчим, а устните ни копнеят в устни
капка надежда за живот да открият и вкусят.
Точно като пред неизвестното…
Стоим, мълчим, склонили примирени очи,
смутно предчувствайки, всичко зримо и незримо.
Точно като пред вечността…
Стоим, мълчим, предусетили своята съдба!
Понасяйки я като непосилно старо злато и вина!

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Най-после Пеньо замяза на същинска мацка!"

  1. zapoznat   16.07.2013 at 21:31

    То не бяха песни, албуми, стихосбирки… какво ли не…
    Очакваме в скоро време да участва и в порно филм…

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *