Мъртвия Дим Дуков зароби родителите си с непосилни дългове!

Дим Дуков

  Само мит се оказаха слуховете за голямото състояние от имоти и парцели край морето, което оставил на родителите си след смъртта си тв водещият, монах и коафьор Дим Дуков. Уви, той ги е загробил с непосилни дългове, които възрастните хора се чудят как да плащат. Тъй като бившият отец Дамаскин, който през февруари почина след поредица от коремни операции, не остави свои деца, като негови законни наследници кредиторите му подгонили майка му и баща му. Всеки ден те са подлагани на тормоз от събирачи на дългове и банкови служители.

Така неволно Дуков заробил семейството си да изплаща баснословните вноски по кредитите му. Бившата стюардеса Вера и аниматорът легенда Стоян Дуков с мъка погасяват всеки месец борчовете към банките, но са твърдо решени да продължат бизнеса на сина си с гей хотели. „Митко така беше решил. Докато можем, ще родължим делото му“, казва през сълзи майката Вера, съсипана от смъртта на чедото си. За няколко месеца е отслабнала с повече от 10 килограма.

Майката на Дим - Вера Дукова

Покойният отец Дамаскин дължал около 2 млн. лева към различни банки. Дуков теглил кредитите, за да стартира хотелиерския си бизнес, и все повече затъвал в дългове към банките, но се надявал да спаси начинанието си.

„Единият му хотел се намира срещу Синагогата на ул. „Пиротска“, другият пък е на 4 преки от него. Имахме намерение да продадем единия, дори и на по-ниска цена, за да покрием ипотеките към банката. Непрестанно ни звънят. Заплашиха ни, че ще дойдат да опишат имуществото“, проплаква Вера Дукова. Единият от хотелите бил на името на Красимир – приятеля на Дим, с когото заедно деляха един покрив и постеля.

След смъртта на сина си тя поискала сметките в двата хотела на момчето си и се хванала за главата. Оказало се, че след като теглила чертата, разходите били повече от приходите с 12 000 лв. Около 8000 лв. месечно от печалбата от бизнеса на Дим отивали за погасяване на кредити към банки.

Майката Вера и приятелят Красимир на погребението на Дим Дуков

Още когато станал самостоятелен, Дим се отдал на различни бизнес начинания и хвърлял в огромни финансови кризи родителите си. Първата му издънка била с организирането на концерт на световноизвестната група „Бони Ем“.

„Митко е първият, който след демокрацията, тръгна да организира на стадиона концерт. Аз пък направих плакатите. Идеята беше да дойдат „Бони Ем„, но няколко дни валя проливен дъжд и всичко пропадна. А Митко беше взел от нашия близък приятел Вальо Моллов 1,2 милиона лева. Митко отишъл в Първа частна банка при него, и поискал 1 милион и 200 000 лева, без да попита майка си. Вальо, разбирасе, му ги дава. Концертът пропадна, дългът остана. Последната глупост на Митко бе да купи офис – на ул. „Будапеща“. И с него не знам как ще се справяме“, чуди се бащата на Дим. Малко преди да почине, хотелиерът и приятелят му Красимир успели някак да погасят поредната вноска от 600 лв. от лизинга за лъскавия джип с номер 6677. Поне него ще запазят.

„Най-лесно ни е да обявим фалит и да вдигнем ръце, че не можем да плащаме. С майка му искаме обаче да запазим хотелите, които Дим създаде с толкова страст. И когато Господ реши да ни събере там, горе, да му се усмихна и да кажа: „Сине, успяхме! Хотелите останаха“, разказва, сподавен от сълзи, Стоян Дуков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *