Министър Дянков превежда на синовете си от български на английски

Симеон Дянков със съпругата си и синовете Марко и Андрей

  Синовете на министъра на финансите Марко и Андрей не могат да говорят на български, въпреки че живеят, повече от три години в България.

Двете момчета говорят с лекота английски език, но когато около тях звучи българска реч, изобщо не могат да възприемат разговорите. По тази причина на баща им често му се налага да влиза в ролята на преводач.

Когато излизат с родителите си, 11-годишният Андрей и 8-годишният Марко плътно се залепят до тях, защото без преводачите си трудно се оправят на български. За разлика от тях майка им Каролайн поназнайва някои думи и макар и трудно, разбира какво се говори около нея.

Всъщност сред малкото думи на децата на бащиния им език е категоричното „Ти си жълто пате“.

Баща им споделя, че когато видят българин, често изтърсват тази фраза.

„Когато останат дълго време без единия от двамата си родители, Марко и Андрей започват да му звънят на пожар да се връща при тях. И това не е чудно – те сами не биха могли да се оправят, щом не могат и две думи да кажат на български“, споделят близки до семейството на вицепремиера.

„Не мога да ви кажа нито в какво училище учат, нито какви езици говорят. Самата аз не познавам момчетата, дори не съм ги и виждала“, съобщи пред столичен вестник пресаташето на Министерството на финансите Бетина Жотева.

Близки до семейство Дянкови споделят, че вместо математиката като родителите си, Марко и Андрей обожават спорта.

Андрей тренира футбол от 4-годишен, а Марко от около година. Двамата братя играели във футболните лиги за деца на Вашингтон. Един от най-добрите играчи бил Андрей. 4 пъти в седмицата тренирал мач. 8-годишният Марко обаче не си позволява да лудува на спортните площадки, след като преди две години претърпя зловещ инцидент в дома си в правителствената резиденция „Бояна“. Тогава той падна от почти пет метра височина и беше приет в „Пирогов“ с травми на черепа и гърдите. Инцидентът станал, докато палували с брат му. Изневиделица полетял от втория на първия вътрешен етаж на жилището им в Бояна. Днес малчуганът се е възстановил напълно от травмите.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *