Мая Савова огорчена от баща си – зарязал я и забегнал в чужбина!

Мая Савова

  Господ взима, но и дава много повече!“. Тази стара българска поговорка приляга идеално за живота на телевизионната водеща Мая Савова. Навремето дипломираната фармацевтка била зарязана от баща си и израснала единствено под грижите на майка си. За сметка на това, обаче днес се радва на изключително здраво и щастливо семейство.

Съпругата на спортния журналист Крум Савов останала без баща малко след като отпразнувала с голямо детско парти своя 12-и рожден ден. Точно паднал режимът на Тато, настъпили трудни времена и в семейството на Савова скандалите станали ежедневие.

Не минавало ден, в който родителите на бъдещата тв звезда да не се „захапят“ в люти домашни вихрушки, които, няма как, преминавали като хала през ранимата душа на малката Мая.

Най-често скандалите подпалвал баща й, а майка й, която от това лято вече не е измежду живите, в продължение на години търпяла психическия тормоз, за да не остави дъщеря си без баща.

С Крум Савов и децата им

„В онези години преживях доста тежки моменти. Поведението на татко не ми се отразяваше добре. Той бе безотговорен и като баща, и като съпруг.

Не се интересуваше от живота ми, как раста, как се уча, какви са ми проблемите или първите трепети към момче… С две думи – суров човек. Бащина ласка не знам какво е“, казва за времето, в което уж имала семейство, Мая.

Уморени от безкрайните скандали помежду си, родителите й подали молба за развод. Бащата преценил, че в България вече нищо не го задържа и си хванал чукалата за чужбина. Установил се в Израел, където имал късмет бързо да си намери работа по своята специалност.

„Татко е инструктор, води шофьорски курсове. Отначало се чувахме по телефоните. Мама трябваше сама да се грижи за мен, не й стигаха парите и за скъпите международни разговори“, разказва още за детските си години Мая Савова.

С течение на времето и без друго редките разговори с татко й съвсем оредели, а накрая станали по един-два в годината. Откакто родителят емигрирал, само веднъж приел на гости дъщеря си.

Отворил дума да остане при него, но израелската държава не се понравила на красивата блондинка.

Разводът на родителите й се отразил негативно върху отношението на Мая към противоположния пол. Когато вече станало време за любовни авантюри, към всяка своя връзка подхождала предпазливо, убедена в своето мнение, че мъжете са долни и безотговорни.

Приятелките от тийнейджърските години на Мая пък редовно били заставяни да слушат закани, че когато стане зряла жена, никога няма да извърши чутовната глупост да сключи брак.

Но ето, че има друга мъдра сентенция, „Никога не казвай „никога!“, изиграва важна роля в живота на Савова. В лицето на Крум Савов днес водещата на „Съпругите“ по Нова телевизия не само, че е открила човек, достоен да е съпруг и баща на близнаците й Крум и Катрин, но и мъж, който със своя житейски опит и рутина да бъде и като неин закъснял баща.

Гуруто на спортната журналистика е с 16 години по-голям от неслучилата на татко Мая. „Той е моят най-важен коректив – и в работата, и в живота. Не ми спестява тежките думи, дава ми безценни съвети“, откровена е чаровната блондинка.

Един от най-вълнуващите моменти и за двамата е от 2004 г, когато ги поканили да гостуват в сутрешния блок на Нова. Въпреки, че само от няколко месеца били гаджета, Савов, който до онзи ден градеше амплоа на вечен ерген, падна на колене пред сащисаната Мая и поиска ръката й в телевизионен ефир.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *