Магърдич излиза в пенсия – синът му поема бизнеса

 

Магърдич Халваджиян с Кремена и Бедрос

  Макар да му е рано за пенсия, Магърдич Халваджиян вече се подготвя да прехвърли телевизионния си бизнес на сина си Бедрос. Младежът скоро ще завърши висшето си образование и щом вземе тапията, ще е напълно готов да поеме кормилото на продуцентската империя. Тогава Маги и жена му Кремена ще могат да отделят повече време за любимите си пътешествия до най-екзотичните държави.

Първото доказателство за предстоящото издигане на Бедрос дойде по време на финала на предаването „Като две капки вода“ преди седмица. Тогава Халваджиян – младши бе главно действащо лице в заснемането на шоуто. Той се изявяваше като отговорен оператор и даваше наставления на колегите си. Успешната реализация на спектакъла доказа, че синът на Маги е способен да бъде лидер и да решава важни задачи.

Бедрос Халваджиян

Бедрос или Бебо, както галено го наричат в голямата му фамилия, е завършил музикалното училище „Любомир Пипков“, а сега учи кино и телевизия в Нов български университет. До дипломирането му остава още година, но и сега той знае почти всичко за производството на филми, сериали и предавания. Опитът, който е натрупал покрай баща си, го прави значително по-подготвен от останалите му колеги във ВУЗ-а. Като по-малък Бедрос имал съвсем други виждания за бъдещето си. Искал да стане рок музикант понеже свирел добре на барабани. Бил майстор и на пианото, но класическата музика не го привличала, предпочитал бунтарската.

В последните години Бебо променил плановете си. Осъзнал, че музикант къща не храни, и се насочил към професията на татко си. Родителите му били много доволни от избора му.

Всъщност още от 18-годишен Бедрос се труди в екипа на Маги. А още по-рано, от 10-годишен, той придружава навсякъде баща си и попива какво се случва на снимачните площадки, в студията и монтажните кабини. В онзи период за пръв път проличава телевизионното му мислене. Малкият Бебо забелязва грешки в монтажа, които дори и професионалистите пропускат.

Бедрос с майка си Кремена

Към операторството Халваджиян-младши се насочва, защото открай време обича да снима късометражни филмчета. Дори и когато се гласял за музикант, хобито му било да обикаля с камера по улиците и да увековечава на лента хора и случки.

Това, което Бедрос има още да учи от баща си, е как да мисли не само като творец, но и като бизнесмен. Младокът все още не смята, че парите са всичко на този свят, което за един продуцент е пагубно. „Той дори не държи да взима голяма заплата – сумата, която получава месечно, е една от най-ниските във фирмата. Сам настояваше за скромна надница, та да не излезе, че е привилегирован“, коментират служители на Магърдич.

Бебо може и да няма интерес към парите, но се вълнува много от екология. Той е радетел за чиста околна среда и активен участник в борбата с тютюневия дим. Младежът иска още по-големи рестрикции за пушачите, което го прави опозиция на родителите му. Те не могат да живеят без цигари и искат ограниченията за пафкане по заведения и офиси да отпаднат колкото се може по-скоро.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *