Лора Видинлиева още жали Владимир Грашнов

Лора Видинлиева
Лора Видинлиева

  Мултимилионерката Лора Видинлиева, майка на поп звездата Руши и вдовица на покойния шеф на „Мобилтел“ Владимир Грашнов, пръска милиони за лекарство против СПИН. Тя финансира клиника за експериментално лечение на HIV-позитивни в африканския град Дърбан. Там върху заразени пациенти се изпробва препаратът „Todoxin“.

Заслугата на Лора в борбата с все още нелечимата болест наскоро била отбелязана на специален обяд в парламента в Кейптаун. Българката има просторно имение в ЮАР и се ползва с уважението на местния елит.

Препаратът „Todoxin“ е създаден от сръбския имунолог проф. д-р Тодор Йованович. Освен цяр срещу СПИН, югославянинът разработва и мощни имуностимулатори, помагащи при рак и тежки вирусни заболявания. В състава на всичките му илачи пеобладават медът и билките. „Todoxin“ потиска развитието на HIV и удължава живота, като дава шанс на имунната система да се възстанови. Досега Видинлиева е пръснала над 2 млн. евро, за да финансира изобретенията на сърбина, а е внесла пари и по сметки на санаториума в Дърбан и медицински център в Кейптаун.

Заможната нашенка е превърнала борбата с рак и СПИН в своя лична кауза най-вече по сантиментални причини. Припомняме, че на 9 октомври 2001 г. от неизлечима болест почина съпругът й Владимир Грашнов. Той издъхна от левкемия едва на 48 години в Правителствена болница.

Скоротечен рак уби Владимир Грашнов
Скоротечен рак уби Владимир Грашнов

Навремето Видинлиева взима решението да се омъжи за Грашнов само за 5 минути. Бракът им продължава 15 години, до смъртта на бизнесмена. Тези три петилетки са най-хубавият, но и най-тежкият период в живота на Лора. Тежък, защото на финала му мъжът й е съсипан от болестта, а госпожата не може да стори нищо, за да облекчи страданията му.

„Да видиш човек, когото обичаш и с който сте живели в пълна хармония, да гасне пред теб… И да разбираш, че той ти се доверяма напълно и се надява, че ти си силен и можеш да му помогнеш… Жестоко е! Не мога никога да го забравя“, признава Видинлиева, след като Грашнов си отива от скоротечния рак, месец преди да навърши 49 години.

След кончината на съпруга си вдовицата първоначално решила да си запази негова ДНК проба. Адвокатите й обаче я посъветвали да не го прави. Те знаели какъв плейбой е бил Грашнов и се съмнявали да не се появи някой, който да претендира, че му е син. ДНК-пробата можела да докаже роднинска връзка с евентуалния мераклия за наследството и така да ощети Видинлиева. Затова в крайна сметка тя просто кремирала трупа.

Лора Видинлиева е известна на БГ елита още от времето на соца, а сред обикновените хора стана популярна, когато съпругът й Владимир оглави „Мобилтел“. Именно тогава медиите огласиха личната й история, достойна за екранизация в немски сапунен сериал ала „Гулденбургови“. 

Владимир Грашнов Бранимира Антонова на сватбата си
Владимир Грашнов Бранимира Антонова на сватбата си

Една от най-богатите българки се оказа подхвърлено дете, чието име било първоначално Снежа. 4-годишната сладурана била зарязана мокра и зъзнеща в коридора на централна софийска кооперация, където живеели доста бездетни семейства. По онова време имала акцент на девойче, расло в крайна мизерия в покрайнините на София. Малката била осиновена от болнавата еврейка Сузи Барух и нейният съпруг Митко – много добър китарист от Сливен. Истинските й родители така и не я потърсили и дори и днес не е ясно кои са.

Когато осиновителите й се развели, я дали в пансион. Бизнесдамата не помни нищо радостно от онези години в приюта – само „дрехи с печат и едни обувки на пет души“.

На 18 години бъдещата мултимилионерка се оженила за италианец. Напуснала България и след време подхванала първия си бизнес в страната с формата на ботуш. Междувременно успяла да роди дъщеря си Еми, да се разведе, а по-късно да се сдобие и със син. Баща на мъжкия й наследник Руши е митичният турчин Метин Тургут. Злите езици я пращат във фоайето на парк-хотел „Москва“ в годините на соца, където забърсвала „подходящи обекти“. Казват, че това ставало с благословията на ДС. За да не пречат на аморалната й дейност, от службите я карали да пише сведения за чужденците, с които общува. Лора, естествено, опровергава тази злостна мълва.

Личната история на Владимир Грашнов е също достойна за роман и екранизация. Татко му Марин бил комунистическо величие, но не и любимец на Тодор Живков. Въпреки респектиращата му биография на бивш партизанин Тато разкарал Грашнов-старши от ЦК, защото го заподозрял, че подготвя заговор за свалянето му от власт. Назначил го за посланик в Египет, а на 54 години го пенсионирал.

Лора Видинлиева (вдясно) е кума на Жени Живкова
Лора Видинлиева (вдясно) е кума на Жени Живкова

На младини Владимир станал интимен с Бранимира Антонова – първата Мис България. Когато се срещнали и залюбили и двамата били на по 19.

Старите Грашнови посрещнали на нож идеята за сватба на сина им. „Ще учите, ще дружите, пък после ще видим!“, отсякла майката. Марин бил още по-категоричен: „Аз син за женене нямам!“.

Тръпката на младите обаче била толкова силна, че не съществувало нещо което можело да ги спре. За да се ожени за избраницата си, Владо избягал от дома си и потърсил убежище в Троянския манастир.

Любовта му към Бранимира не изтраяла дълго. След няколко години пътищата им се разделили. Впоследствие той се венчал за Вили Ватева – брак, за който сам твърдял, че не е консумирал, а по-късно направил своя съпруга и оправната бизнесдама Лора Видинлиева.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *