Йосиф Сърчаджиев: Рангел Вълчанов се мъчеше! Смъртта го спаси!

Йосиф Сърчаджиев
Йосиф Сърчаджиев

  Какво да кажа за смъртта на Рангел, това е нещо, което минава с времето и с голяма мъка. Той си отиваше. Трябваше да умре по-рано, защото беше голямо мъчение за него и за хората около него.

Така коментира актьорът Йосиф Сърчаджиев кончината на големия режисьор Рангел Вълчанов. Той обаче не пожела да разкаже нищо повече за покойния си приятел, тъй като бързаше за премиера в Бургас със своите студенти.

Двамата се срещат на снимачната площадка на „Фатална нежност“, където Вълчанов е режисьор, а Сърчаджиев влиза в ролята на Хари Иванович.

Бившата приятелка на Вълчанов, Миряна Башева, също не пожела да разкаже за съвместния им живот по времето на соца.

Рангел Вълчанов
Рангел Вълчанов

Тя единствено препоръча на всички, които се прекланят пред режисьора, да прочетат стиховете й, които му е посветила, защото приема изключително тежко раздялата им. В средата на 70-те режисьорът се увлича по 20 години по-младата от него Башева, която е дъщеря на мистериозно загиналия на Витоша външен министър Иван Башев. Силната връзка между двамата въпреки разлъката им остава до гроб.

Актрисата Катерина Евро пък се разплака по телефона в деня на смъртта на Вълчанов. Тя опита да разкаже за преживяванията си с Рангел, но се извини и помоли медиите да я оставят в мъката й. Евро единствено успя да пророни: „Рангел беше страхотен човек“. Актрисата също е играла под диригентската палка на Вълчанов – отново във филма „Фатална нежност“, където си партнира с Йосиф Сърчаджиев.

В интернет форумите леги, приятели и почитатели на режисьора не спират да коментират тежката загуба и да изказват съболезнования на неговите близки.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Йосиф Сърчаджиев: Рангел Вълчанов се мъчеше! Смъртта го спаси!"

  1. Pingback: 2involve

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *