Звездния любимец от “1001 нощи“ Халит Ергенч се грижи за психично болна сестра

Халит Ергенч

  Жестока лична драма крие един от най-известните в момента турски актьори – Халит Ергенч. Звездата от „,1001 нощи“ и стартиращия тези дни по ТВ 7 сериал „Великолепният век“ от дълги години се грижи сам за тежко болната си сестра. Родственицата на актьора страда от психично разстройство.

Халит Ергенч е наел за пациентката лекари и помощен персонал. Когато е свободен пък, я посещава лично в дома й.

Понякога 38-годишната жена получава моментни проблясъци и се държи като съвсем нормален човек. Обаче, в повечето случаи тя е неадекватна. Заболяването й е изключително рядко и докторите не могат все още със сигурност да кажат има ли шанс тя да се оправи.

Халит Ергенч с Бергюзар Корел и синът им Али

Ергенч подпомага не само на своята сестра, но други хора в нейното положение. Екранният султан Сюлейман от „Великолепният век“ редовно дарява големи суми пари на фондации, които се грижат за болни с разстроена психика.

Халит Ергенч е роден на 30 април 1970 г. Той емигрира в САЩ през 1999-а, където работи като барман и сервитьор. След около една година се връща в родната Турция и изцяло концентрира вниманието си върху кариерата на актьор, участвайки в най-хитовите сериали. Сред най-големите му успехи на малък екран е изявата му в сагата „1001 нощи“, където влезе в кожата на главния герой Онур.

Зад гърба си Халит Ергенч има един неуспешен брак, който продължава едва няколко месеца, след което Ергенч и съпругата му се развеждат изтъквайки като причина несходството в характерите. Експоловинката му Гизем е по млада от Ергинч с цели 14 години.

В последните три години актьорът се радва на семейна идилия с екранната си партньорка Бергюзар Корел от „1001 нощи“, изпълняваща главната роля на Шехерезада. След края на снимките на поредицата двете звезди вдигнаха пищна сватба за радост на почитателите си, а преди две години се роди и синът им Али.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *