Взрив от газов бойлер обгорил до неузнаваемост треньорката по художествена гимнастика Ина Ананиева

Ина Ананиева (вляво) и Илияна Раева

  Жестока трагедия, която замалко не отнела живота й, крие новата треньорка на националния ансамбъл по художествена гимнастика Ина Ананиева. Къдрокосата дама, която абдикиралата Илиана Раева посочи за своя наследничка, оцеляла след взрив на газов бойлер.

Наближава 3 ноември. На тази дата преди години, когато Ина била само на 9, съдбата й поднесла ужасяващо изпитание. Приказките, които чувала от своите баби, че адът е място, на което езиците на огнените пламъци топят телесата на грешниците, оживели в онзи ден.

„Няма как да го забравя. Прибирах се към къщи. Когато отворих входната врата, бойлерът се взриви и ме обхванаха огнени пламъци“, спомня си Ананиева.

Можело и да ослепее. Но в последния момент ръцете й инстинктивно закрили очите й. Не стигнали обаче да предпазят цялото й лице. И до ден днешен личат белезите от огъня, облизал лицето на Ина.

Болките били неописуеми. Взривът и писъците на уплашеното дете чули съседите. Въпреки паниката някой се сетил и набрал Бърза помощ. Но кой да чака линейката, когато месата на обгорената Ина се разпадали.

Добре, че бил комшия, който на своя глава натоварил ревящото момиче на москвича си и натиснал педала директно към „Пирогов“.

„Няма такава болка, крещях, пищях, ревях… Съседът, който спаси живота ми, отвори прозорците на москвича и по пътя държах ръцете си навън на хладно“, пресъздава ужаса от детството си треньорката на грациите.

Лекарите в „Пирогов“ настръхвали при вида на обезобразената пациентка. Тялото й било обгорено над 60%. С усилие отстранили дрехите й, залепнали по кожата. На места нея въобще я нямало. Направили й серия от операции, при които й присадили кожа на най-засегнатите от огъна места – ръцете, в областта на кръста, дупето…

Ина с Мариела Пашлиева

„Два месеца изкарах в реанимация. Когато ме изписваха, бях много щастлива, че съм прескочила трапа. Но лекарите попариха радостта ми със съвета, че за мое добро е препоръчително да забравя за художествената гимнастика. Как ли пък не?“, казва още Ананиева.

С помощта на Нешка Робева и на Илиана Раева, при която тренирала, Ина се изправила на крака. Нешка уредила лечението на малката грация чак в далечна Япония. За няма и две години в Токио и направили 10 пластични операции.

Илиана пък успяла да възвърне духа и самочувствието на обезобразеното момиче. „Би било достойно Учителят да признае, че Ученикът след време се превръща в негов Учител! Иначе човешката еволюция се обезсмисля“, написа наскоро в личната си страница във Фейсбук Раева.

Заобиколена от хора като Илиана и Нешка, Ина Ананиева се върнала на килима и успяла да впише в биографията си медал от олимпийски игри. През 1991-ва, пет години след взрива, с ансамбъла спечелила сребро в Атина. Пак от там, но вече като помощниктреньор на Раева, Ина се върнала и с бронзов медал през 2004 г.

И понеже казват, че Господ обича силните и смелите, победилата смъртта бивша гимнастичка печели, и сърдечни отличия. Въпреки белезите й в нея се влюбил Александър, бивш служител на летището, който станал баща на дъщеричката й. Двамата узаконили любовта си пред държавата, така допреди няколко месеца, когато приключват брака си с развод.

Миналата през ада треньорка на националния ансамбъл обаче бързо среща нова любов. Отскоро Ина е в обятията на заможен господин, който според клюката има проспериращ бизнес с диаманти и скъпоценни камъни.

Цяло лято двамата обикаляли скъпите курорти край бреговете на Средиземно море. Промоцията на новия мъж в живота на Ина била на сватбата на капитанката на грациите Михаела Маевска миналия месец.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *