Болест накара легендарната радиоводеща Лили Маринкова да спре алкохола

 

Лили Маринкова

  Лили Маринкова окончателно спря да пие, хвалят я колегите й БНР. Легендарната водеща в националното радио от месеци е напълно трезва и дори не близва алкохол. Тя се страхувала да сложи и капка в устата си, заради рядка болест, която й открили лекарите.

Оказало се, че с напредването на възрастта хормоните и ензимите в кръвта й се променили и Маринкова е неспособна да резобрира градусови напитки. Дори и едно малко уиски можело да я отрови, разказват нейни колеги. В кръвта на водещата на „Неделя 150″ липсвал важен чернодробен ензим, който разгражда спиртните питиета и изхвърля вредния метил от тялото.

Заради това не по своя воля се наложило Лили Маринкова окончателно да се откаже от вредния навик. Страстта й към чашката години наред бе повод за солени шеги в БНР и колегите й зад гърба й се шегуваха, че гласът й звучи най-добре по радиото след третата чашка още преди обяд. Имало и сполучливи шаради с името й – по коридорите често се питали „Пи ли Маринкова'“? Всичко това обаче вече е в миналото!

„Ха дано сега и Величко Конакчиев се разболее от същата болест, че да спре да си сръбва и той“, проявяват мрачно чувство за хумор циници от националното радио.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *