Андрей Баташов мечтаел за дете на смъртния си одър

Наследникът на руска дворянска фамилия знаел,че му предстои ранна смърт
Наследникът на руска дворянска фамилия знаел,че му предстои ранна смърт

  Малко преди да издъхне, преди около 3 години, Андрей Баташов мислел да осинови дете. Това той разкрил пред майка си на своя смъртен одър. „Жена му Боряна не искаше деца. А Андрей мечтаеше за дъщеря“, споделя днес родителката на актьора Теодора.

Голямата любов на някогашния с*кс символ на Народния театър не е съпругата му Боряна, а студентската му тръпка Наталия Дончева, нашумяла с филмите „Време за път“ и „Адио, Рио“. През 1989 г. синеоката красавица, която е наполовина французойка, заминава за Париж. Семейството й не одобрявало връзката й с бедния студент с дворянски произход Андрей и връзката се оказала обречена. Съдбата обаче срещнала отново Наталия и Баташов броени дни преди той да умре.

Красавецът вече бил в развод със съпругата си Боряна и предложил на Наталия брак, но не получил съгласието й. От 13 години тя живеела с режисьора Арно Селиняк. Дончева дори отгледала децата на французина от предишна негова връзка, тъй като не можела да има свои.

Край ковчега на Андрей Баташов се събраха съпругата му Боряна (вляво) и майка му Теодора
Край ковчега на Андрей Баташов се събраха съпругата му Боряна (вляво) и майка му Теодора

След раздялата си с Наталия през 90-те, Баташов 7 години бил интимен с момиче на име Мира. Нейните родители също не одобрявали отношенията й с актьора. После Андрей срещнал бившата танцьорка в ансамбъл „Филип Кутев“ Кристина. И тази негова връзка продължила точно 7 години.

За да свие семейно гнездо, популярният артист изтеглил кредит и купил малко таванско ателие в „Лозенец“. Един ден обаче заминал в командировка в Любляна, а като се върнал, заварил дома си празен.

„Той онемял. Намерил отворена вратата на апартамента си. Ключовете били оставени на масичката. Кристина била напуснала жилището. Поради какви причини, никой не разбра. Сега към мен е много внимателна и ужким много ме обича“, споделя майката Теодора.

Със съпругата си Боряна, банкова служителка с 20 години по-млада от него, Андрей се запознал в нощен клуб. След представление отишъл в заведението, а там била и бъдещата му жена. В тъмното тя изобщо не разбрала, че галантният й кавалер е с*кс символът на българския театър.

Голямата любов на актьора е чаровната Наталия Дончева
Голямата любов на актьора е чаровната Наталия Дончева

Месец след първата им среща се сгодили романтично. За изненада пръстенът бил поставен в чаша от шампанско.

По-късно, в последния ден на октомври през 2008 година спонтанно решили да се оженят.

Сватбата им била организирана експресно – точно за 4 дни. Тайната венчавка била в параклиса в Царска Бистрица, в присъствието на приятелски и тесен семеен кръг, като лично Симеон II дал благословия на младоженците.

Година и половина след като узаконили връзката си, Андрей и Боряна се разделили.

И до днес е пълна мистерия защо са охладнели чувствата им. „Боляна се изнесе без никакво обяснение навръх Коледа. Андрей предложил да седнат и да се разберат, но Боряна заявила, че се задушава в „Лозенец“, чувствала се по-добре в „Люлин“. Андрей като царица се грижеше за нея, готвеше, пазаруваше. В Страхотен стрес беше синът ми и именно това при него отключи много неща. Не искаше да сваля халката си. Казваше: „Не мога, аз я обичам, пред Господа съм се клел“. В момента, в който се видяха, за да договорят за развода, който се разбраха да е по взаимно съгласие, той се срина“, разказва с тъга в очите Теодора. Почернената майка

Връзката му с Кристина продължила 7 години
Връзката му с Кристина продължила 7 години

е категорична, че каузата й до края на живота й ще бъде да пази паметта на сина си жива.

 

Според Кочовска бил прероденият Яворов

Плевенската пророчица Вера Кочовска предсказала на Андрей Баташов, че ще си отиде от този свят скоро след нея. Черното й пророчество се оказало безпогрешно. 9 месеца след смъртта на ясновидката издъхнал и актьорът.

„Кочовска му е заявила, че той е прероденият Яворов. Но има нещо, което той не е посмял да ми сподели, разкрил го е само на съпругата си – че рано ще умре, също като Яворов. Беше наистина доста разстроен, когато се върна след онази среща, споделя майката на Андрей.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *