Шок! В кантората на Искра Фидосова въртят схеми за кражба на имоти!

Искра Фидосова

  МВР държи изкъсо депутатката от ГЕРБ Искра Фидосова с информация за скандални сделки, които са подписвани в нотариалната й кантора.

Служители на шефката на правната комисия в парламента години наред били инструктирани да приемат определени адвокати от София, които са замесени в кражба на апетитни имоти в центъра на столицата, показа журналистическа проверка.

Един от тях е сграда, собственост на Васил Златев, баща на петролния бос Валентин Златев и дългогодишен кмет на Правец.

Ченгетата от години дебнат няколко банди за кражби на имоти в столицата, които се прехвърлят с фалшиви документи за наследство на бушони и след това се продават на реални пазарни цени.

Васил Златев

При разследванията на „Икономическа полиция“ се оказало, че над 20 от съмнителните сделки с такива имоти се сключвали в нотариалната кантора на Искра Фидосова, която е в Монтана. Далаверата продължила над 5 години, като началото било поставено през 2006-а, когато Фидосова още не се е гмурнала в дълбоките води на политиката и се занимава единствено с нотариална дейност.

Една от клиентките й, адвокат Силвия Спасова от София, е арестувана през август 2009-а. Тя отишла в кантората на Фидосова с куп документи за продажба на имот, сред които и фалшива лична карта на Васил Златев, която била с неговите данни, но със снимка на друг човек. Адвокатката имала и данъчна оценка на имота, скици на сградата и всичко необходимо, за да я продаде от името на нищо неподозиращия Златев.

Малко след легализацията на фалшивите документи в кантората на Фидосова в Монтана адвокатката Силвия Спасова е арестувана.

В дома й е открит цял списък със сгради в центъра на София, набелязани за кражба по подобен начин. Повечето били на хора, които нямат наследници.

След разкриването на тази далавера ченгетата открили и други любопитни подписи, полагани в кантората на Фидосова. По достоверна информация тогава лично Цветан Цветанов е докладвал на премиера Бойко Борисов, но му било наредено да потули нещата, защото не му трябвал скандал в началото на мандата на ГЕРБ.

Три години след разкриването на схемата с опита за кражба на къщата на Васил Златев адвокатката Силвия Спасова е осъдена, а служители от кантората на Фидосова дори са призовани за свидетели по делото.

Останалите скандални сделки, изповядвани в Монтана за имоти в София, не стигат до съд, но станя ясно, че цялата информация се пази на сигурно място в МВР с цел шантаж на депутатката.

Гербери разказват, че Цветан Цветанов и Искра Фидосова са в конфликт още от началото на мандата на управляващите, като първопричината била точно около бизнеса на депутатката в Монтана. След това двамата имали и спорове около назначения в съдебната система, като Цветанов не пропускал случай да й подскаже, че има любопитна информация за дейността й в миналото. Единствено Бойко Борисов успявал да предотврати напрежението между двамата да избухне в публичен скандал, но лично той дал зелена светлина на ареста на депутата Димитър Аврамов, който е човек на Фидосова.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Шок! В кантората на Искра Фидосова въртят схеми за кражба на имоти!"

  1. петров   12.01.2013 at 5:50

    Още малко и ще напишете, че Злагтага фамилия на БГ са жертви!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *