Цветлин Йовчев натрапен на Орешарски за МВР – министър!

Цветлин Йовчев

  Цветлин Йовчев е свестен човек, но има зависимости. Личи си, че постът му е предмет на тайна договорка. Удобен е както на нашите, така и на ГЕРБ, ДПС и „Атака“. Ще бъде използван да прикрие престъпления в МВР, извършени от хората на Цветан Цветанов. Жалко за нашата партия, с Цветлин Йовчев клякаме на ГЕРБ“, категоричен е член на конгреса на БСП, който одобри с едно наум министрите в кабинета Орешарски. Червените редици трудно приемат Йовчев, защото кариерата му в службите за сигурност се свързва с вярност към Бойко Борисов.

„Това е знаков пост в Министерския съвет и трябва да бъде на наш член“, категорични били недоволните от предложението Йовчев да оглави МВР. В същото време от ЦПС, ГЕРБ и „Атака“ са доволни от това, че точно Йовчев ще стане шеф на МВР.

Иван Драшков

Той е в близки приятелски отношения със скандалния бивш заместник-шеф на ДАНС Иван Драшков, който наскоро се оттегли от службата, а истината за това остана скрита.

Запознати със задкулисието на властта разказват, че Драшков държи прекалено много информация за лидери на политически партии, много от тях дължат кариерите си на него и по този начин са зависими. Подкрепата за Драшков от чужбина обаче била сведена до нулата заради връзките му с хора от подземния свят.

Така на преден план за завръщане в силовите структури на властта отново изплувал верният му Цветлин Йовчев.

Той има тесни връзки с ГЕРБ от последните години, въпреки че деликатно бе отстранен от ДАНС след скандала със записите на Бойко Борисов с Ваньо Танов за протекции над бизнесмена Мишо Бирата, който мистериозно почина след случая. След това беше назначен за секретар на президента Плевнелиев, но и там не изкара дълго, защото отново напусна при мистериозни обстоятелства. Запознати с действията на офицерите от тихия фронт разказват, че и на двата поста той е бил временно, за да свърши определена работа. Иовчев минава за близък и до друга скандална фигура в ДАНС – Владимир Писанчев, който е организаторът на делото „Галерия“ за подслушване на журналисти. Според служители на МВР Цветлин Йовчев няма да изкара дълго на поста и ще си тръгне, след като свърши това, за което е назначен, а мястото му ще бъде заето от човек на БСП.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *