Ужас! Сектите освирепяха в кризата! Карат деца да се самоубиват!

Сектантите спират непознати минувачи по улицата и ги зарибяват с порповеди за Исус

  Сектите буквално освирепяха в опитите си да прикоткват нови жертви в редиците си. Амбициозни членове на „Христос за всички“ заляха София с брошури, в които приканват младите да се запишат на „училище“ и да се „принесат“ час по-скоро при Господ.

Те афишират себе си като християнско сдружение с нестопанска цел, което „се стреми добрата вест за Господ Исус Христос да стигне до всеки дом в България“. Но всъщност лъжат. Основната им цел е да промият възможно повече мозъци на подрастващи, за да могат да влязат като миротворци по къщите на хората.

„Разбира се, това става, след като вече са успели да настроят син срещу майка, дъщеря срещу баща или други роднини. Схемата им на действие е много коварна. Подлъгват ученици от бедни семейства. Почват да им говорят „приказки“ от рода, че Господ е добър и ще направи най-доброто за тях, канят ги на беседи, карат ги да разказват за близките си, за това с какво се занимават мама и татко.

Подучват ги на разни неща като например да беседват за Христос.

След близо половин година хлапетата почват да странят от роднините си, да се карат с тях, да закъсняват, без да дават обяснения. Да им говорят простотии и дори да цитират Библията, но обърнете внимание, не класическата Библия, ами онази, която издателства преработват специално за антихристите“, разказва препатила от сектантските набези родителка.

Жената е възмутена от тактиката, която те прилагат, и от факта, че се навъртат около столични училища. Мили и любезни емисари предлагали левчета за баничка на всяко хлапе, което им се сторело по-дрипаво.

„Приеми Господ Исус като дар на божията любов към теб и ще бъдеш спасен. Побързай да дойдеш при Христос – такъв, какъвто си, повярвай в него и веднага ще получиш прошка и вечен живот. Защото, ако изповядаш с устата си, че Исус е Господ, и повярваш със сърцето си, че Бог го е възкресил от мъртвите, ще се спасиш. Вземи решение сега не разчитай на утрешния ден, тъй като нашето „утре“ може никога да не дойде.

Преди време ние повярвахме в него. Преживяхме голяма радост, защото знаехме, че нашите очи няма да видят мъката и огъня на вечното осъждане. Всеки от нас прие Господ Исус Христос за свой спасител и той, като се завърне в слава, няма да ни изостави. Ти също можеш да довериш живота си на него. Той кани нас, теб и всеки друг: „Елате при мен всички, които се трудите и сте обременени, и аз ще ви успокоя“, пише в специална брошура на „Христос за всеки“.

Листовките са залели пощенските кутии на десетки столичани през изминалия уикенд. Бдителни граждани забелязали, че почти, двуметрови младежи, говорещи „меко“, разнасяли посланията и по улиците. Те спирали минувачите, питали ги имат ли минутка време и ако някой им се хванел на въдицата, почвали да зомбират наивника.

Понякога настоявали да му гостуват. Ако той откажел, прилагали „хватката“, че им се ходи до тоалетна, а наблизо няма такава. Така, разчитайки на човешката доброта, влизали в домовете и си тръгвали едва след час, когато изприказвали всичко, което са ги посъветвали пасторите им. През това време оглеждали старателно апартаментите и си правели преценка каква сума като дарение може да се изкара от клетника на по-късен етап от дружбата им.

„В блока ни станаха няколко обира. Предполагаме, че са били евангелисти, но може да са били и представители на друга секта. Превърнаха квартирата си в хан. Идваха и си отиваха непознати хора. Почнаха да изчезват вещи – първо от общите части, а след това бяха разбити няколко апартамента. Кошмарът свърши, когато сектантите се изнесоха. Спомням си, че в началото бяха много мили. Все настояваха да ни гостуват, за да си говорим за Бог и вярата. Но там, където гостуваха, после ставаше белята. Крадеше се всичко – от духалки до хладилници. Късно се усетихме, че бедите ни идват от съседите пришълци, но полицаите ни помогнаха да ги изгоним. Затова призовавам гражданите да търсят органите на реда и да им се доверяват сектантите са изключително опасни.

Набелязват си за жертви баби, дядовци и хлапета, безпомощни хора. В посланията им се твърди, че всички трябва да отидем при Бог. Децата приемат нещата буквално и смятат, че трябва да умрат. Защото, от една страна, родителите им ги учат, че покойните роднини са при Господ. От друга, сектите им натякват, че сами могат да си помогнат и да се преселят в Отвъдното. Учат ги, че Бог е техният баща и него трябва да почитат и уважават, а не биологичните си родители. Време е да се сложи край на това безумие“, коментира друга столичанка, чието дете е било вербувано за „християнската кауза“.

Идеята й е подкрепена от други майки, които са притеснени от факта, че никой не се заема с разследване на дейността на различните сектантски организации у нас, въпреки самоубийството на Марио от Благоевград и безследното изчезване на хлапета от различни краища на страната.

В същото време „позивните“ за това как да се слеем с Твореца не спират да се разнасят из София.

„Христос умира, за да ни даде възможност да познаем Бога и да се приближим до него, както и да променим живота си. Рано или късно всеки се пита: „Каква е ролята ми на тази земя и какъв е смисълът на живота?! Христос ни помага да открием дълбокия смисъл и истинската цел на живота си“, е един от абзаците, предизвикали недоволството на софиянци.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Ужас! Сектите освирепяха в кризата! Карат деца да се самоубиват!"

 1. Михаил   02.03.2013 at 12:00

  Абе що не прегледате някой стар урок по граматика за четвърти клас. „УМРАЗА“
  Що за …….
  Не,нямям думи.

  Отговор
 2. православен   05.04.2013 at 19:41

  На снимката ясно се вижда, че са мормони. Защо не написахте директно кои са измамниците? Стига с тази политкоректност! Отгоре на всичко, мормоните не са протестанти, както пише авторът. Явно не само народът е невеж в християнската вяра, но и журналистите.

  Отговор
 3. Миро   06.10.2013 at 9:51

  Това е най-дебилната статия, която съм чел. Жълта преса, нямам думи. Това ми напомня времето на коминизма и 90тте години, когато всичко що не е православие е секта. Бележка – православни по света – 260 мил. Протестанти 1 милярд. Да, има секти като мормони и свидетели на Йехова, но не може всички христяни, които не са православни да им се слага етикет секта и измамници.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *