Убиецът на Мирослава Марио Любенов – Заека – шизофреник?!

Марио Любенов-Заека

 „До сряда се очакват резултатите от експертизата на столичната клиника „Свети Наум“, които трябва да уточнят дали Марио Любенов – Заека страда от шизофрения.“ Това сподели адвокат Диана Ангелова, която защитава заподозрения за убийството ма Мирослава Николова от Перник.

В момента четиричленната комисия, която се състои от трима съдебни психиатри и клиничен психолог, изготвя становището си дали Марио Любенов страда от параноидна шизофрения.

Мирослава Николова

   След като на Заека са направени всички необходими изследвания в клиниката на 4-ти километър, той е бил откаран в ареста в Перник, разказа още адвокат Ангелова.

Любенов беше арестуван, след като Стойчо Стоев-Чочо направил пълни самопризнания, че е отвлякъл и удушил Мирослава заедно със Заека.

„Все още срещу моя клиент няма нито едно доказателство освен показанията на един мъртъв човек, които дори не са взети по надлежния ред. Все пак нека съдът реши дали да ги приеме за достоверни“, категорична е юристката. Мирослава Николова беше отвлечена на 7 ноември миналата година и удушена няколко часа по-късно.

„Поисках да бъдат извадени разпечатки да стационарния и мобилния телефон на Марио от въпросната вечер, но реално не съм видяла досега нито едно от тези доказателства да са приобщени към делото“, разказа още защитничката на Заека.

Скоред твърденията на Марио и съпругата му Мигаена вечерта на 7 ноември той си е бил у дома и си е гледал детето. „Моят клиент нито е познавал Мирослава, нито сестра й Елеонора. Единственият човек, който го свързва със случая, е самоубилият се Чочо.

Адвокат Диана Ангелова е категорична, че срещу клиента й няма нито едно доказателство освен самопризнанията на самоубилия се Чочо. С него има бегло познанство отпреди няколко години“, твърда Ангелова.

По плика, който бил изпратен от похитителите до семейството на Мирослава за искания откуп от 250 000 евро, имаш отпечатъци на трети човек различен от Чочо и Заека. „Да, по писмата има чужди следи, но не мога да твърдя със сигурност чии са и дали имат връзка с отвличането“, подчерта Ангелова.

 

Обвиняват Заека, че печатъл фалшиви пари

Психиатричната експертиза, която се подготвя в момента, е свързана с друго престъпление, в което е обвинен Заека – за фалшиви пари. При специализирана полицейска операция „Автокрадци“ през март 2011 г. в апартамент, обитаван от Любенов, в пернишкия кв. „Изток“ е открита лаборатория за банкноти менте.

През април 2011 г. Заека представил на пернишкия психиатър Роберт Крумов пълна папка с епикризи, че страда от шизофрения. Докторът се усъмнил, че Любенов е шизофреник, защото проявявал абсолютно всички признаци на болестта като по учебник, а това било в противоречие с практиката.

Самоубилият се похитител

31 барутни частици бяха открити по ръцете на Стойчо Стоев-Чочо. Мъжът направи пълни самопризнания за отвличането и убийството на 17-годишната Мирослава Николова, след което се застреля в апартамента си пред очите на двама спец-полицаи.

На три места по пистолета, чийто спусък той натиснал, са иззети ДНК следи. Те са на Чочо, показва експертиза от Института по криминалистика и криминология на МВР.

Според заключението на експертите 36-годишният мъж се е прострелял от близко разстояние, като е държал пистолета в дясната си ръка.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *