С отровни пари олигархът Лъчезар Цоцорков храни Маргарита Хранова !

Лъчезар Цоцорков

  Певицата Маргарита Хранова защити интересите на олигарха на ГЕРБ Лъчезар Цоцорков в Брезник. Естрадната звезда се включи активно в общественото обсъждане на златодобива в региона.

Жителите от града дебатираха повече от 5 часа основният въпрос да го има или не. В дискусията се включиха и представители на златодобивната фирма „Трейс Рисорсиз“. Тя е 100% притежание на „Асарел Медет“. Той от години съсипва с производството си здравето на хората и природата в Панагюрище, за което бе писано подробно.

Маргарита Хранова

На събитието в Брезник присъстваше лично шефът на компанията Лъчезар Цоцорков. В залата бяха стотици граждани кметът на общината Васил Узунов, чиято позиция бе категорично против златодобива, общински съветници, специалисти. Представители на инициативния комитет „За чисто Граово“ и членове на екологични сдружения подчертаха колко вредно и съсипващо за района ще се окаже начинанието на олигарха.

Вероятно заради огромния натиск от тяхна страна Цоцорков беше привлякъл на своя страна популярната певица Маргарита Хранова. Тя очевидно се беше подготвила добре, защото прочете предварително подготвеното си слово от листче, което извади от джоба си. Певицата подчерта, че е родом от Брезник и е загрижена за града. Семейството й има там наследствена къща, в която живее през лятото. „Като човек, свързан с Брезник и обичащ града, следя с голяма тъга забавянето на икономическото развитие и изселването на младежта“, каза Хранова. Думите й бяха посрещнати с ропот от хората в залата. Много от присъстващите коментираха, че изпълнителката едва ли би изпратила синове те си да работят в мините на Цоцорков. Той планира да разгърне новия си комплекс на около 500 декара. Негови емисари правили опити да убеждават жителите на града и близки села в района колко голяма би била ползата за тях, когато фабриката и рудникът заработят.

Ако това се случи, ще бъдат унищожени туризмът и екоземеделието, които имат добро развитие през последните няколко години в региона, обясняват еколози. От гражданския инициативен комитет „За чисто Граово“ са категорични, че мините ще съсипят непоправимо природата и здравето на хората. Те са решени да се борят докрай по всякакви възможни начини, обединени срещу намеренията на Цоцорков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "С отровни пари олигархът Лъчезар Цоцорков храни Маргарита Хранова !"

  1. Veta   24.08.2021 at 18:13

    whoah this blog is fantastic i like reading your articles.
    Keep up the great work! You know, a lot of individuals are searching round for this info,
    you could aid them greatly.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *