Съпругът на депутатката от ГЕРБ Юлиана Колева – разследван от МВР

Руси Големанов

Кандидатка на ГЕРБ за Висшия съдебен съвет – депутатката Юлиана Колева, е замесена със съпруга си в скандали, които поставят под съмнение избора й, твърдят отлично запознати. Партията на Бойко или страда от тотален недостиг на кадри, или връзките на Колева са много дебели, коментират юристи, запознати с житието-битието на дамата, устремила се към ВСС. От ГЕРБ обявиха, че единствената кандидатура за член на ВСС, ще бъде Юлиана Колева, която партията ще подкрепи.

Отлично запознати твърдят, че за нея са натиснали двете й най-близки приятелки – депутатките Искра Фидосова и Десислава Танева. Юлиана Колева и Фидосова се сближили покрай работата си в парламентарната правна комисия. С Десислава Танева, която е шеф на ГЕРБ в Сливен, били близки от години.

Юлиана Колева

Преди да влезе в парламента, Юлиана Колева е юридическият „мозък“ на приватизацията на „Мел инвест“. Шеф на тази фирма е точно Десислава Танева, която едва не стана земеделски министър.

Най-уязвимото място на Колева обаче е нейният съпруг Руси Големанов. Той е адвокат в Сливен и общински съветник на ГЕРБ, като преди това е бил активист на БСП, СДС, „Евророма“ и местната партия „Бъдеще“.

Преди време Руси Големанов е арестуван, а домът на фамилията обискиран. По това време Юлиана Колева е зам.-председател на районния съд в града. Заради ареста на съпруга си тя е принудена да се оттегли от съдийското си място. Официалната версия е, че Руси Големанов е разследван за закана за убийство, а неофициалната – че е бил замесен в незаконна търговия с валута. В крайна сметка до съдебен процес не се стига.

Вилата на Руси Големанов е вече узаконена

По доста странен начин Руси Големанов се сдобива преди години с вилата на „Пътнически превози“ в Сливенския Балкан. Той я купува едва за 20 хил. лв, докато се води юридически съветник на общинската фирма. След това започва да я достроява, като от строителния надзор напразно се опитват да го озаптят.

С връзки Големанов успява да узакони хотела си, който расте като гъба. Днес в живописното планинско кътче фамилията организира другарски почерпки с видни дейци на ГЕРБ, тръгнали на лов из Сливенския Балкан.

Пред персонала на вилата Големанов обичал да се тупа в гърдите – „Докато аз съм Господ и вие ще сте в Рая!“.

Руси Големанов

Днес Руси Големанов съчетава много дейности – адвокат, общинар, кандидат за овакантения пост на шеф на общинския съвет и заедно с всичко това – доставчик на консумативи за детското селище в местността „Качулка“. Мнозина в Сливен твърдят, че той е набъркан и в източването на пари от програми за интеграция на ромите, но доказателствата за това тепърва се събират.

След ареста на съпруга си Юлиана Колева напуска съдийското си място и става адвокат.

От юридическите й съвети се е ползвала и скандалната фирма „Грамел“ и по-специално нейният шеф Стефан Николов, който източил зърно от държавния резерв. Сливенският окръжен съд неотдавна го осъди на 4 години и затвор за присвоените над 3800 тона пшеница от резерва. Любопитното е, че за да ги съхранява, той получавал и по 95 хил. лева месечно, но това не го спряло да ги продаде.

Преди да влезе в парламента, Юлиана Колева е шеф на адвокатската колегия в Сливен. Когато сдава поста, се оказва, че от касата липсва крупна сума пари. Изчезнали са без следа парите за служебните защитници. Къде са потънали – все още не ясно.

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Съпругът на депутатката от ГЕРБ Юлиана Колева – разследван от МВР"

 1. Нели Г.-Мансон   26.08.2012 at 15:22

  Грешката определено трябва да е моя,че случайно реших да разгледам вашия вестник.За сензация определяте факти,които отдавна са известни в публичното пространство,като това например,че някой някъде си купил вила или че някой се е устримил напред в своята кариера.И за да опресня вашата памет-полицията има право да разследва който си иска,но така или иначе според българското законодателство – всеки е невинен до доказване на противното.Вероятно сте доста притеснени,че някой просто е по-умен и кадърен от вас,но поради расизма вкоренен във вашата природа и глупостта,която упражнявате всеки ден в ежедневието си,верояно ви е накарала да се почувствате толкова жалки в собственото си самосъзнание.Така или иначе сензацията в цял свят се гради на факти,коита са абсолютна новост за обществото.За мен сте един от многото жълти вестници.Не зная да ли ГЕРБ има нужда от кадри,но вие просто пищите за тях.

  Отговор
 2. tarikata1128   31.08.2012 at 19:02

  Бълтарския съд е ластик, който такива съдии и адвокати го разтягат!

  Отговор
 3. want g   21.06.2020 at 12:28

  Greetings! This is my first comment here so
  I just wanted to give a quick shout out and tell you I genuinely enjoy reading your posts.

  Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover
  the same subjects? Thanks!

  Отговор
 4. ralitsa   05.07.2021 at 14:23

  Hello, this is my first comment here also. Interesting stories ..

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *