Съпругата на Станимир Флоров се уредила с 10 хил. лв. заплата

Станимир Флоров

  Над 30 служители на държавната фирма „Ръководство въздушно движение“ треперят за работните си места там, защото са назначени с протекцията на ГЕРБ, научихме от източник в скандалното дружество.

Един от служителите в РВД е Венета Флорова. В миналото тя е развивала частен бизнес, с приходите от който съпругът й Станимир Флоров е оправдавал охолния си начин на живот. Венета Флорова е главен експерт по сигурността в държавната фирма и взема заплата от 10 хиляди лева, и то без бонусите и разни допълнителни възнаграждения, твърди наш човек в държавната фирма.

Той допълва, че това е над 3 пъти повече от заплатата на Станимир Флоров като директор на ГДБОП.

Той е отстранен от работа и докато разследването срещу него приключи, няма да взема пари, но съпругата му ще продължава да се разписва срещу скандално високата сума.

Владимира Янева

Госпожа Флорова е назначена там през 2010 година, когато семейният й приятел Цветан Цветанов вече е овладял партията и кадрува навсякъде в държавата.

Негова заслуга е назначаването и на Илия Манолев като зам.-директор на РВД. Човекът също не е случаен и е част от друг семеен приятелски кръг около бившия вицепремиер, разследван за незаконните подслушвания. Манолев е мъж на Владимира Янева, шефка на Софийския градски съд. Според наш източник той получава поне 12 хиляди на месец.

Кръгът „Котараците“ също има представител в РВД, който взема гарантирана огромна заплата. Това е Венцислав Марков, приятел на Сашо Сталински. Сталийски е сред най-близките приятели на Бойко Борисов и е учредител на ГЕРБ. Котарака Марков вземал не по-малко от 10 хил. лева, защото бил главен счетоводител на държавното предприятие.

Друго назначение на ГЕРБ е Любомир Велчев, племенник на бившия председател на парламентарната група Красимир Велчев. Любомир бил обикновен експерт, но заплатата му била по-висока от тази на чичо му като депутат.

„ГЕРБ напълни фирмата с шофьори, сътрудници, братовчеди и приятели на висши партийци. Сега тези хора знаят, че ако Борисов не управлява еднолично, ще загубят работата си, защото следващите ще искат да назначат свои хора. Прокуратурата прави проверки на всичко в държавата, но интересно ще е да дойде и в РВД, защото тук е нещо страшно. Със сигурност ще има доста работа, за да разследва къде отиват държавните пари и как се харчат“, разказва източникът ни от РВД.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *